Türk havacılığında altın çağ sürüyor: Bayraktar TB3’ten bir başarı daha

Savunma sanayide yıldız gibi parlayan Bayraktar TB3, yeni bir başarıya imza attı. Bayraktar TB3, toplamda 295 saat havada kalmayı başardı. İşte detaylar…

26.04.2024-10:40 - (Son Güncelleme: 26.04.2024-17:23) Türk havacılığında altın çağ sürüyor: Bayraktar TB3’ten bir başarı daha

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yerli imkanlarla üretilen Bayraktar TB3’ün yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans uçuş testini başarıyla tamamladığını duyurdu. Bayraktar’ın paylaşımına göre, Bayraktar TB3, toplamda 295 saat havada kalmayı başardı.

Bayraktar TB3’ten bir başarı daha

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı, başarılı testlerini sürdürüyor. Yapılan açıklamada, Bayraktar TB3'ün yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans uçuş testini başarıyla tamamladığı, toplam uçuş süresinin ise 295 saate ulaştığı belirtildi.

Türk havacılığında altın çağ sürüyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerli ve milli olarak üretilen Bayraktar TB3'ün başarılı testlerine dikkat çekti ve bu başarıyı "Türk havacılığının altın çağı" olarak nitelendirdi.

Türk havacılığında altın çağ sürüyor: Bayraktar TB3’ten bir başarı daha

Bayraktar TB3, katlanabilen kanat yapısıyla, TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen dünyadaki ilk SİHA olacak.

Selçuk Bayraktar, 2024 yılı içinde Bayraktar TB3'ün TCG Anadolu gemisinde testlere başlamayı planladıklarını açıkladı. Bu yeni nesil SİHA'nın sahip olacağı özellikler, bu sınıftaki insansız hava araçları için önemli bir yenilik olarak değerlendiriliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal