Altın fiyatları yön değiştirdi: Gram ve çeyrek altında yükseliş başladı

Bir önceki işlem gününde düşüş yaşayan altın fiyatları, yeni güne yükselişle başladı. Gram ve çeyrek altın düne göre daha yüksek seviyeden giriş yaptı. İşte ayrıntılar…

26.04.2024-10:30 - (Son Güncelleme: 26.04.2024-10:30) Altın fiyatları yön değiştirdi: Gram ve çeyrek altında yükseliş başladı

Piyasalar, ABD’den bugün gelecek verileri merakla beklerken yatırımcılar altın fiyatlarının bugünkü son durumu merak ediyor. Orta Doğu’da yaşanan gerilimin artacağı yönündeki endişelerin düşmesiyle beraber düşüşe geçen altın fiyatları, bugün kısmi bir yükseliş yaşasa da hafta genelinde yatırımcısına zarar ettirmeye hazırlanıyor.

Gram ve çeyrek altında yükseliş başladı

Ons altın, yüzde 0,15 artışla 2.336 Dolar seviyesinde işlem gördü. Gram ve çeyrek altın fiyatları, hem ons altın hem de Dolar/TL kuruyla ilişkili olarak etkilendi. Gram altın, 2.449 Türk Lirası civarında seyretti, çeyrek altın ise 4.001 Türk Lirası seviyesinde işlem gördü.

Altın fiyatları yön değiştirdi: Gram ve çeyrek altında yükseliş başladı

Faiz kararı öncesinde son durum

Haber7’de yer alan habere göre; piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından durağan bir seyirle güne başladı. Merkez Bankası, politika faizini beklenenin aynısı olan yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Bankanın açıklamasında, hizmet ve gıda fiyatlarının enflasyonist baskıları devam ettiği belirtildi.

Merkez Bankası, daha önceki sıkılaştırma önlemlerinin "gecikmeli etkilerini" de dikkate aldığını ifade etti. Dolar/TL kuru güne 32,56 seviyelerinde başlarken, Euro/TL ise 34,96 seviyesinde işlem gördü. Nisan ayının ilk üç haftasında Dolar/TL yüzde 0,7'lik hafif bir değer kaybı yaşadı.

Merkez Bankası, dün zorunlu karşılıklara ödediği faiz oranını artırdı. Bugünün iç gündeminde ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılacağı Sapanca'da düzenlenecek Uludağ Ekonomi Zirvesi bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal