Ukrayna'nın sabrı taştı! Putin'i çılgına çevirecek atak geldi: Rusların mühimmat deposu patlatıldı! 100 ölü 200 yaralı

Rus işgali altındaki Ukrayna'nın Herson bölgesinde Rusya'ya ait bir mühimmat deposu Ukrayna tarafından vuruldu. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich, saldırıda 100'ün üzerinde ölü olduğunu ve 200 kişinin de yaralandığını söyledi.

12.07.2022-09:21 - (Son Güncelleme: 12.07.2022-12:40)

Ukrayna ordusu dün Donbass Bölgesi'ndeki birçok kente karşı saldırıların başlattığını duyurmasının sonrasında Rus ordusunun kontrolü altında yer alana kentlere düzenlenen saldırı haberleri peş peşe geldi.

Mühimmat deposu roketlerle hedef alındı

Rus işgalinin merkezinde yer alan Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Rusya'ya ait bir mühimmat deposu Ukrayna tarafından ani operasyonla birlikte vuruldu. Ukrayna basınının haberleri doğrultusunda, akşam saatlerinde Ukrayna ordusu tarafından başlatılan saldırılar da Nova Kakhovka kentinde yer alan Rusya'ya ait mühimmat deposunun roketlerle hedef alındığı söylendi. Mühimmat deposunda büyük patlamaların sonrasında yangın çıktı.

'100'den fazla ölü var'

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich'in kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, depolara yapılan saldırılara değinerek, 'Nova Kakhovka kentinde dün Herson bölgesi 49. Ordu Komutanlığı, hava kuvvetleri ve hava savunma füzeleri bulunan depolara saldırı gerçekleşti. Ön bilgilere göre 100'ün üzerinde ölü olmak üzere yarısı kadarı ağır yaralı toplamda 200 yaralı. Bazıları hayatta kalamayacak. Bazı yaralılar ve ölüler için tahliye grupları oluşturuldu' şeklinde paylaşım yaptı.

Resmi açıklama henüz yapılmadı

Diğer taraftan hem Ukrayna hem de Rusya tarafından mühimmat deposuna ait patlamalara ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunulmadı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal