Rusya dur durak bilmiyor! Ukrayna'ya bağlı Çasov Yar şehrini bombaladı: 35 kişi enkaz altında

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Çasov Yar şehri Rus güçleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

11.07.2022-12:18 - (Son Güncelleme: 11.07.2022-13:26) Rusya dur durak bilmiyor! Ukrayna'ya bağlı Çasov Yar şehrini bombaladı: 35 kişi enkaz altında

Rus güçlerinin, Ukrayna'nın Donetsk bölgesine bağlı olan Çasov Yar şehrine düzenlemiş olduğu hava saldırıları sonucunda bazı konutlar yıkıldı ve altyapılar ağır darbe gördü.

Rusya-Ukrayna savaşının devam ettiği Donetsk cephe hattına tahmini olarak 30 kilometre uzaklıkta yer alan Çasov Yar şehrinin güneyindeki "Pivdeniy" yerleşimine gece saatlerinde Rus güçleri tarafından fırlatılan 4 füzenin isabet ettiği son dakika olarak duyurulmuştu.


35 kişi enkaz altında

Şehrin Yujnaya sokağında yoğun saldırıların akabinde ağır hasar alan konutların enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalarını takip eden Donetsk Bölgesi Polis Basın Merkezi yetkilisi Komiser Oleg Kirnitskiy, saldırının yerel saatle 21.20 gibi gerçekleştiğini dile getirdi.

Gelen bilgiler doğrultusunda, enkaz altında yaklaşık 35 kişinin bulunduğunu dile getiren Kirnitskiy, 'Sabah saatlerde 2 kişi enkaz altından seslenmeye çalıştı. Ayrıca elde edinen bilgilere göre enkazın altında bir çocuğun bulunduğu da biliniyor.' açıklamasında bulundu. 

Yapılan bu korkunç saldırıda 'Uragan' tipi 4 roket kullanıldığı tahmin ettiklerini dile getiren Kirnitskiy, bu tür silahların sivillerin yaşadığı bölgelerde kullanılmasının yasak olduğunu belirtti.


İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal