Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev'den dünyayı ayağa kaldıracak açıklama: Eğer bu gerçekleşirse 3. Dünya savaşı anlamına gelir!

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, 3. Dünya Savaşı uyarısında bulundu. Moskova'nın kırmızı çizgisini açıklayan Medvedev, "Kırım'a el uzatmak ülkemize karşı bir savaş ilanıdır." dedi.

28.06.2022-17:25 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-17:58) Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev'den dünyayı ayağa kaldıracak açıklama: Eğer bu gerçekleşirse 3. Dünya savaşı anlamına gelir!

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, 'Kırım'a el uzatmak ülkemize karşı bir savaş ilanıdır. Eğer bunu bir NATO ülkesi gerçekleştirirse, bu tüm Kuzey Atlantik ittifakıyla 3. Dünya Savaşı anlamına gelir' açıklamasında bulundu. 

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'nın, Kırım'ı geri alma konusundaki isteğini her fırsatta dile getirdiğini ve buna karşılık olarak ise Batılı ülkelerinde Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana tavır almasıyla ilgili kritik söylemlerde bulundu. Rusya'nın, uygulanacak o girişime karşı tavrının net olacağını belirten Medvedev, 'Kırım bizim için Rusya'nın bir parçasıdır. Kırım'a el uzatmak ülkemize karşı bir savaş ilanıdır. Eğer bunu bir NATO ülkesi gerçekleştirirse, bu tüm Kuzey Atlantik ittifakıyla 3. Dünya Savaşı anlamına gelir. Tam bir felaket" açıklamasında bulundu.


Finlandiya ve İsveç'e gözdağı verdi

Ukrayna, Finlandiya ve İsveç'in, NATO'ya katılması sonucunda oluşacak sorunları dile getiren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, 'Bizim için Ukrayna'nın NATO'ya katılması, Finlandiya ve İsveç'in katılmasından çok daha tehlikeli. Bu ülkelerle geçmişte iyi ilişkilerimiz vardı. Şu anda toprak anlaşmazlığımız yok. Ancak, İsveç ve Finlandiya topraklarımıza yakın komşularımız. Böyle bir duruma karşı misilleme önlemlerimizi alacağız. Bu sınırları güçlendirmemiz gerekecek. Baltık'ın nükleer olmayan statüsü geçmişte kalacak.' dedi ve sözlerine Finlandiya ve İsveç'e gözdağı vererek devam etti, 'Kara birliklerimiz ve donanmamız kuzey yönlerinde artırılacak. İskender hipersonik füzelerimizin ve nükleer silahlı savaş gemilerimizin kendi evlerinin eşiğinde olması iyi bir ihtimal değil' dedi.


Litvanya sorumlu tutulacak

Letonya'nın eski İçişleri Bakanı Maris Gulbis'in Avrupa ve NATO'nun, Rusya'nın, Avrupa kıtasındaki tek toprağı olan Kaliningrad'ı, Rusya'dan almaya hazır olduğu yönündeki açıklamalarını alaycı bir şekilde yanıtlayan Rusya Eski Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, 'Görünüşe göre zararlı bir şeyler içmiş' diyerekalaycı söylemde bulundu. Medvedev sonrasında ise Kaliningrad'tan, Rusya'ya demiryolu taşımacılığına kısıtlama getiren Litvanya'ya da sert tepkide bulunurken, bu karardan doğrudan Litvanya'nın sorumlu olacağını açık ve net bir şekilde dile getirdi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal