G7 Zirvesi’nin ikinci günü sonunda Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan flaş açıklama: Rusya ile ilişkilerde geriye dönüş yok!

Rusya’yla ilişkilerde 24 Şubat’tan itibaren ‘geriye dönüşün’ olmadığını söyleyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’daki çatışmanın uluslararası ilişkilerde derin çatlağa işaret olduğunu belirtti.

28.06.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-12:02) G7 Zirvesi’nin ikinci günü sonunda Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan flaş açıklama: Rusya ile ilişkilerde geriye dönüş yok!

G7 Zirvesi’nin ikinci günü sonunda basın mensupların karşısına geçip önemli açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 'Devletler arasındaki işbirliğinin yöntem ve araçları konusunda birbirimizle yaptığımız tüm kurallar, anlaşmalar bu şekilde ihlal edildi. Özellikle de sınırların zorla değiştirilemeyeceğine dair anlaşma.' dedi ve Rusya'nın bu saldırısının uluslararası ilişkileri uzun bir süre etkileyeceğine değindi, 'G7 olarak, bunun uluslararası ilişkileri çok uzun süre etkileyecek çok uzun vadeli bir değişiklik olduğu görüşünü paylaşıyoruz. Rusya ile ilişkilerde geriye, Ukrayna krizinden önceki zamanlara dönüş yok' şeklinde açıklamalarda bulundu. 

“Durum değişirse biz de değişmeliyiz, bunu herkes net olarak biliyor” diyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, tüm G7 ülkelerinin “ilgili kararlar almaya” hazır olduğunu dile getirdi.

‘G7 Zirvesi katılımcılarının, Ukrayna çatışması konusunda ortak bir vizyonu yok’

Almanya’daki G7 Zirvesi’ne Hindistan, Endonezya, Senegal, Güney Afrika ve Arjantin liderlerinin de katıldığını belirten Scholz, sözlerine şu şekilde devam etti, 'Demokrasiler olarak dünyaya benzer şekilde bakıyoruz. Birbirimizle konuşmamız iyi, önemli ve gerekli. Karşılıklı dinleme, karşılıklı anlayış yaratır ve bu, işbirliğini kolaylaştırır.'dedi ve dünyadaki açlık ve birçok konu için demokrasiler ile görüşüldüğünü belirterek, 'İklim koruma, enerji arzı, dünyadaki açlığa karşı mücadele konularında çok iyi, açık ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik, bu diyalog önemli ve devam edecek. Bununla birlikte Ukrayna’ya farklı açılardan bakıyoruz, bunu herkes biliyor. Bu yüzden birbirimizle bunun hakkında konuşmamız, güncel bakış açıları hakkında konuşmamız önemli.' açıklamasında bulundu.


Rusya’dan cevap: Kışkırtıcı ve yıkıcı politikalarınızın sonucu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a sosyal medya üzerinden flaş cevap verdi.

Zaharova, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, “Ukrayna’daki durum, Batı rejimlerinin kışkırtıcı ve yıkıcı politikalarının sonucu” şeklinde yazı paylaştı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal