Motorin ve benzin fiyatlarında şok değişim yaşanabilir! 3 liraya kadar indirim bekleniyor! Uluslararası fiyatlarda güçlü dalgalanmalar var

Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarındaki indirim dalgasının daha ne kadar süreceği merak edilirken, yurt dışından gelen haberlere göre motorin ve benzin fiyatlarında şok değişim yaşanabilir. Alınan bilgilere göre akaryakıt fiyatlarında 3 liraya kadar indirim bekleniyor. Uluslararası fiyatlarda güçlü dalgalanmalar sebebiyle bu indirimlere devamı eklenebilir.

26.07.2022-22:08 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-22:08)

Brent petrol varil fiyatı, dolar kuru ve dünya genelinde yaşanan diğer ekonomik gelişmeler sebebiyle Türkiye’deki vatandaşlar bu gelişmelerin akaryakıt fiyatlarına nasıl yansıyacağını merak ediyor. Yaklaşık 2-3 hafta önce 30 TL sınırına dayanan akaryakıt fiyatları üst üste gelen indirimlerle 22 TL civarına kadar geriledi. Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarındaki indirim dalgasının daha ne kadar süreceği merak edilirken, yurt dışından gelen haberlere göre motorin ve benzin fiyatlarında şok değişim yaşanabilir. Alınan bilgilere göre akaryakıt fiyatlarında 3 liraya kadar indirim bekleniyor. Bu nedenle 26 Temmuz 2022 Salı güncel akaryakıt fiyatları yoğun bir şekilde araştırılıyor.

3 liraya kadar indirim bekleniyor

Dünyadaki akaryakıt fiyatlarını etkileyen temel konulardan birisi olan Brent petrol varil fiyatında yaşanan dalgalanmalar devam ediyor. Brent petrol varil fiyatında yaşanan fiyat dalgalanmaları neticesinde bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin litre fiyatında 92 kuruş indirim yapılmıştı. Yeni fiyatlara göre motorin 25 TL’nin altına geriledi. Fakat alınan güncel bilgiler bu indirimlerin devamının geleceğini gösteriyor. 

Brent petrolde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarında 3 TL’ye yakın büyük bir indirim gerçekleşebilir. Bu durum gerçekleştiği takdirde benzin fiyatları 20 TL’nin altına, motorin fiyatları ise 22 TL civarına kadar düşebilir. 

26 Temmuz akaryakıt fiyatları

26 Temmuz 2022 Salı benzin ve motorin litre fiyatı kaç TL?

Ufukta görülen 3 liralık indirim öncesinde araç sahipleri başta olmak üzere pek çok insan güncel akaryakıt fiyatlarını merak ediyor. İşte 26 Temmuz 2022 Salı benzin ve motorin litre fiyatı:

İstanbul

Benzin litre fiyatı: 22.72 TL

Motorin litre fiyatı: 25.45 TL

Ankara

Benzin litre fiyatı: 22.84 TL

Motorin litre fiyatı: 24.57 TL

İzmir

Benzin litre fiyatı: 22.83 TL

Motorin litre fiyatı: 24.57 TL

Brent petrol varil fiyatı ne kadar?

Geçtiğimiz hafta başına yükselişle giren Brent petrol varil fiyatında son günlerde düşüş yaşanıyor. 106 dolar seviyesinde geçen haftayı planlayan Brent petrol varil fiyatı son günlerde 100 dolar civarına kadar geriledi. Bu durum akaryakıt fiyatlarında yeni indirimlerin kapıda olduğunun işareti olabilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal