Aydın Söke yangınında son durum ne? Kontrol altına alınabildi mi? Söke'de havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor

Dün akşam üzerin Aydın Söke'de ormanlık alanda başlayan yangın, havanın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye birçok helikopter ile yangın söndürme uçağı takviye edildi. Peki, Söke yangınında son durum ne? İşte detaylar...

26.07.2022-09:06 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-09:06)

Dün akşam üzerin Aydın Söke'de ormanlık alanda başlayan yangın, havanın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.  Aydın orman yangını ekipleri bölgeye müdahale etmek istese de havanın rüzgarlı olması yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. 

Ekipler müdahale ediyor

Argavlı Mahallesi'nin üst bölümündeki ormanda çıkan yangın hala sürüyor. Yangına hava araçlarının yanı sıra karadan Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri de müdahale ediyor.

Vali Hüseyin Aksoy yangın bölgesinde

Vali Aksoy, yaptığı açıklamasında yangında ilk etapta yapılan incelemeler doğrultusunda 50 hektarlık bölümün zarar gördüğünü belirtti.

 söke orman yangını

Şiddetli rüzgardan dolayı yangının kontrol edilmesinin zor olduğunu belirten Aksoy, "Şu anda tahminen 50 hektarlık bir alanın zarar gördüğü değerlendiriliyor. Yangını kontrol altına alabilmiş değiliz. Gece görüşlü 3 helikopterin de hazırlıkları yapılıyor. Kısa bir süre sonra onlar da yangına müdahale edecekler. Temennimiz yangını kontrol altına almak ve zarar gören alanları yeniden yeşillendirmek, yeniden ormanlık vasfına kazandırmaktır." sözlerine yer verdi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal