Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Yargıtay Başkanlık seçimlerinin 37. turunda Ömer Kerkez, 193 oy alarak seçildi ve Yeni Yargıtay Başkanı oldu. Peki Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar…

14.05.2024-12:22 - (Son Güncelleme: 14.05.2024-12:22) Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Uzun bir süredir devam eden Yargıtay Başkanlık seçimlerinin 37. turunda eşitlik bozuldu ve Ömer Kerkez aldığı 193 oyla Yeni Yargıtay Başkanı olarak seçildi. Vatandaşlar ise Ömer Kerkez’in hayatı ve kariyerini merak ediyor. Peki Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Ömer Kerkez kimdir?

1966 yılında Antakya'da doğan Ömer Kerkez, eğitim hayatına memleketi Antakya'da başladı ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından askerlik görevini Trabzon'da tamamladıktan sonra, Hatay'da hakim/savcı adayı olarak mesleğe adım attı ve çeşitli il ve ilçelerde önemli görevler üstlendi. 

Yeni Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet savcılığı görevlerini başarıyla yerine getirdi. 2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Kerkez, Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Bugün yapılan oylamada 193 oy alarak Yargıtay Başkanlığı'na seçildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal