Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı Trafik Kazası Geçirdi

Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı Burdur'un Karamanlı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralandı. Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan sanatçının sol kolunda kırık olduğu belirlendi. Sanatçının tedavisi sürüyor.

11.04.2018-12:34 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-12:19) Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı Trafik Kazası Geçirdi

Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı Burdur'un Karamanlı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralandı. Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan sanatçının sol kolunda kırık olduğu belirlendi. Sanatçının tedavisi sürüyor..

Geçtiğimiz günlerde sanatçılarla beraber Hatay'da Mehmetçik ziyaretine katılan sanatçı Esat Kabaklı Burdur'un Karamanlı ilçesinde trafik kazası geçirdi. Kabaklı'nın idaresindeki otomobil, kontrolden çıkarak refüje çarptı, daha sonra karşı şeride sürüklendi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Kabaklı, Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sol kolunda kırık olduğu belirlenen Kabaklı'nın tedavisi sevk edildiği Isparta Şehir Hastanesi sürüyor.

KABAKLI'NIN SON SAĞLIK DURUMU

Esat Kabaklı'nın sevk edildiği Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Feridun Ruşen Keskin, Kabaklı’nın sağlık durumu hakkında açıklamada bulundu.

"Hastamız Esat Bey, 20.45’te hastanemizin aciline başvurmuştur. Burdur'da kaza yapmış. Geldiğinde genel durumu iyi, bilinci açıktı. İncelemede sol ön kolda kırık mevcut. Sol akciğer üst lobda kontüzyonu mevcut. Yoğun bakıma aldık, takip ediyoruz. Genel durumu iyi.  Yarın daha detaylı bir açıklama yaparız. Şu anda sonuçta bir travma var. Takip etmekte fayda var, bilinci açık. Kendisiyle görüştük, herhangi bir sıkıntısı yok. Gerekli müdahale yapıldı, 1 gün gözlem altında tutup daha detaylı bir bilgi verebiliriz" dedi.

ESAT KABAKLI KİMDİR?

Esat Kabaklı 1954 yılında Elâzığ'da dünyaya geldi. Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisini ve ardından da 1986 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarını bitirdi. Elazığ Musiki Cemiyetinde kurduğu Halk Müziği Topluluğunu uzun yıllar yönetti. 1982 yılında TRT Erzurum Radyosu T.H.M. Ses Sanatçılığı Sınavını birincilikle kazanan ve Erzurum Radyosunda bir yıl görev yapan Esat Kabaklı, 1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvar Türk Halk Müziği İcra Heyetinde ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Ayrca TRT İstanbul Radyosunun T.H.M. emisyonlarında yer aldı. 1986 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosunda on iki yıl süre ile görev yaptı. 1998 yılında tekrar İ.Ü. Devlet Konservatuvarına geçti. Halen bu kurumda, sanatçı öğretim görevlisi statüsünde, Türk Halk Müziği Topluluğunun Şefliğini yürütmektedir.

ESAT KABAKLI'NIN ALBÜMLERİ

Oğul(1997), Kirve Memi (2000), Yalnız Türküler / Göç (2002) ve Siyah Beyaz Türküler / Sürgün(2005) adlı dört albümü bulunuyor.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal