Ünlü Oyuncu Uğur Arda Aydın Taciz Suçuyla 2 Yıl Hapis Cezası Aldı

Ünlü tiyatro oyuncusu Uğur Arda Aydın, beraber rol aldığı tiyatro oyunundaki rol arkadaşları Mana Alkoy ve Nazife Aksoy’u, taciz etme suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

24.11.2016-14:51 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-11:20)

Bir süre önce rol arkadaşlarını taciz ettiği iddiası ile hakkında suç duyurusunda bulunulan Uğur Arda Aydın, mahkemenin verdiği kararla; rol arkadaşları Mana Alkoy ve Nazife Aksoy’u, taciz etme suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarpıtıldı. 

Taciz davası İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya Uğur Arda Aydın ve taciz edildikleri iddiasında bulunan Mana Alkoy ve Nazife Aksoy, avukatları ile katıldı. Sanık Aydın, davada çarpıcı iddialarda bulundu. 

BASKI ALTINA ALINIYORUM

Kendisine yönelik büyük bir baskı oluşturulduğunu iddia eden mağdurlardan Mana Alkoy, ‘Büyük bir baskı altında bulunuyorum. Uzun süre işimi kaybetme korkusuyla şikayette bulunmadım. Ayrıca babamı kanserden kaybettim. Şikayetim nedeniyle açılan davanın zamanaşımından düşürülmesini istemiyorum’ şeklinde konuştu. 

SANIK UĞUR ARDA AYDIN CEZALANDIRILMALI

Bir diğer tiyatro oyuncusu Nazife Aksoy ise bu sürecin oldukça yıpratıcı olduğunu belirterek, ‘Hiçbir kadın bu sıkıntıları göze alarak böyle ağır bir şey için buraya gelmek istemez. Bizim de ailemiz var. Ne yaşadığımı ben biliyorum ve bu hiç kolay değil. Bana bunu yaşatan da ne yaşattığını çok iyi biliyor. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum’ dedi.

SAVUNMA YAPMAYA UTANIYORUM

Cinsel taciz iddiası ile yargılanan Aydın, hakim karşısında tüm bu yaşananlardan dolayı utandığını belirterek, ‘Müşteki Alkoy, bu olaydan sonra ailemle aynı birimde çalışmış, onlarla görüşmeye devam etmiştir. Bu hareketini nasıl açıklıyor? Madem iddia ettiği şekilde bir olay olmuş, bununla ilgili pek çok yetkili birim varken neden bunların hiçbirine bildirimde bulunmamış? Bunun temel sebebi şudur: 2019 yılında genel sanat yönetmeni olarak benim adım geçti. Sanat yönetmeni olsaydım müşteki Alkoy işini kaybedeceğini düşündü. Bu yüzden böyle bir suçlamada bulundu’ ifadelerini kullandı. 

BERAATİMİ İSTİYORUM

Yaşananların çarpıtıldığını, olayların yönünün değiştirildiğini iddia eden Aydın, ‘Aksoy, oyuna gelmediği için tutulan raporları etkisiz hale getirmek amacıyla hakkımda bu şikayeti yapmıştı. Bir oyuna gelmemenin kurumdaki yaptırımı tiyatrodan atılmaktır. 20 yıldır tiyatrodayım, sayısız oyunda oynadım, yönetmenlik yaptım. Şimdiye kadar hiç kimseye isteği dışında dokunmuşluğum yok. Beraatimi istiyorum’ ifadelerini kullandı. 

İNDİRİM UYGULANDI

Cinsel istismar hakkında davayı sonuca bağlayan mahkeme, oyuncu Aydın’ı cinsel saldırı suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Aydın’ın dava sürecindeki tavrını göz önüne alan mahkeme cezayı, 2 yıl 6 ay olarak yeniledi. 

UĞUR ARDA AYDIN MUHABİRLERE SALDIRDI

Cinsel taciz devası sonrası, mahkeme tarafından suçlu bulunan ve 2 yıl 6 ay hapis cezası alan İBB tiyatro oyuncusu Uğur Arda Şahin, görüntü almak isteyen İHA muhabirine saldırarak olay çıkarttı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal