Mutfakta Kullanabileceğiniz Pratik Bilgiler

Gün içinde çoğu zaman mutfakta geçer. Bu yüzden diğer işlere yetişmek oldukça zordur. Sevdiklerinize bile vakit ayırmadığınız anlar olabilir. Ama hiç merak etmeyin, size vereceğimiz birbirinden pratik bilgiler sayesinde artık mutfakta zaman kaybı yaşamayacaksınız. İşte detaylar…

29.06.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-17:44) Mutfakta Kullanabileceğiniz Pratik Bilgiler

Zaman zaman yorgun olabilir, mutfakta geçirdiğiniz zamanın fazla olmasından keyif alamıyor olabilir ya da günün verdiği stresin üzerine bir de mutfakta yapmanız gereken işler eklenince ne yapacağınızı bilememiş olabilirsiniz. Ama işlerinizi kolaylaştırmak için kullanabileceğinizi önerilerimiz ile zaman kazanabilirsiniz.

MUTFAKTA PRATİK UYGULAMALAR

Canınız o gün hamburger yemek istiyor diyelim ama siz zamanınızı buna harcamak yerine hazır gıdalara yöneliyor olabilirsiniz. Peki, size 20 dakikada hamburgerinizi yapabileceğinizi söylesek... Bunun için yapmanız gereken şey bir gün bir sürü hamburger hazırlamanız. Bu hamburgerleri streç filme sarın ve buzluğa yerleştirin. Dilediğiniz zaman çıkarın ve fırında 20 dakika düşük ısıda bekletin. İşte 20 dakikada hamburgeriniz hazır.

Yemeklerin yanına salata tabağı hazırlamak, yeşillikleri yıkamak size zaman zaman zor gelebilir. Ama bunu basit bir yöntem ile kolay hale getirebilirsiniz. Nane, marul, semiz otu gibi yeşillikleri aldığınız gün güzelce yıkayın ve doğrayın. Ardından ağız kısmı kilitli buzdolabı poşeti içerisine koyun ve buzluğa kaldırın. Böylece ne zaman yeşilliğe ihtiyacınız olsa hazır bir şekilde buzdolabından çıkarıp servis edebileceksiniz.

Genellikle ekmek yemeden doymadığımızı söyleriz. Yemeğin yanındaki ekmeğinde taze olmasını isteriz. Ama ekmeklerin açıkta kalması bayatlamasına neden olur. Bunu önlemek için birçok besini buzdolabında muhafaza ettiğiniz gibi ekmeklerinizi de buzdolabına koyabilirsiniz. Bu sayede ekmeklerinizi taze olarak tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal