Bembeyaz Çamaşırlar İçin 3 Pratik Yöntem

Yıllarca giydiğiniz beyaz kıyafetler zamanla lekelenip, sararmaya başlıyor. Çamaşırların beyaz kalması için özen gösterilmesine ihtiyaç var. Beyazlatma işlemi için genellikle çamaşır suyu kullanılsa da bu işlem sağlık açısından tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. İşte çamaşırlarınızı beyazlatacak 3 doğal yöntem..

01.05.2020-09:42 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-09:24) Bembeyaz Çamaşırlar İçin 3 Pratik Yöntem

Sararan, canlılığını yitiren, inatçı lekelere sahip olan beyaz kıyafetlerinizi eski beyazlığına kavuşturmak sandığınızdan daha kolay. Evde sadece birkaç malzeme ile çamaşırlarınızı beyazlatmanız mümkün. Sizin için çamaşırlarınızı bembeyaz yapacak 3 pratik yöntemi bir araya getirdik. İşte detaylar…

ASPİRİN İLE ÇAMAŞIR BEYAZLATMA

Aspirin kullanarak beyaz çamaşırlarınızın sararmasını engelleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şöyle:

5 adet aspirini iyice ezin. Tamtamına 2 litre suyu kaynatın. Ezdiğiniz aspirinleri su içerisine atarak iyice karıştırın. Bu karışım ile kaynar suda çamaşırlarınızı ön yıkamaya alın.

KARBONAT İLE ÇAMAŞIR BEYAZLATMA

Her derde deva olan karbonat, sararmış kıyafetleriniz için de kurtarıcı bir görev görmektedir. Karbonat sayesinde kimyasal ürünler kullanmadan çok kısa bir sürede kar gibi beyaz kıyafetlere sahip olabilirsiniz.

Çamaşır makinenizin deterjan gözüne bir tatlı kaşığı kadar karbonat koyun. Eğer kıyafetinizin üzerinde çıkmayan inatçı bir leke varsa; karbonat ve limonu karıştırıp çamaşırın üzerindeki bu bölgeye sürün ve makinede yıkayın. Leke hala çıkmamışsa kaynar suyun içerisine bir miktar karbonat atın ve çamaşırınızı gece boyu suda bekletin.

HİDROJEN PEROKSİT KULLANARAK ÇAMAŞIR BEYAZLATMA

Bunun için kullandığınız deterjanın içerisine yarım bardak kadar %3'lük oranda oksijenli su ilave etmeniz yeterli olacaktır. Karşılaşacağınız sonuç sizi bile hayrete düşürecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal