Maya Yerine Ne Kullanılabilir?

Covid-19 salgını nedeniyle evde karantinada olduğumuz bu günlerde hemen herkes ekmek ve hamur işlerini evde kendi yapmaya başladı. Peki, maya kullanmadan hamur işi yapmayı sağlayan yöntemler nelerdir? Maya yerine ne kullanılabilir? Detaylar haberimizde…

01.05.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-09:09) Maya Yerine Ne Kullanılabilir?
Karantina günleri, dışarı çıkamama veya hijyenden dolayı duyulan kaygı fırınlardan ekmek alma alışkanlığımızı bir süreliğine erteledi. Öyle ki mutfakla arası iyi olmayanlar bile ekmek veya hamur işleri yapmaya başladı. Fakat evde ekmek yapımı için maya bulmak her zaman mümkün olmuyor. Sizin için evde maya yerine kullanabileceğiniz alternatif yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

KABARTMA TOZU VE MADEN SUYU

Eğer evinizde maya kalmadıysa alternatif olarak kullanabileceğiniz ilk yöntem kabartma tozu ve maden suyu karışımıdır. 1 çay kaşığı kabartma tozunun içerisine maden suyu ve biraz da ılık süt ekleyerek tam kıvamında ekmekler yapabilirsiniz.

KARBONAT VE LİMON SUYU

Karbonat ile evinizde puf gibi kabaran ekmekler yapabilirsiniz. Çok kabaran ve içi normal bir ekmek kadar yumuşak olmasa da size zaman kazandıracak, çok lezzetli ekmekler hazırlayabilirsiniz. Klasik ekmek yapımında 1 çorba kaşığı kadar maya kullanmak gerekiyorsa, bu tarifte de 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp kullanabilirsiniz. Eğer ekmeğinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız ekmek hamurunun içerisine bir miktar yoğurt ya da ılık süt ekleyebilirsiniz.

SİRKE VEYA LİMON VE SÜT

Yurt dışında buttermilk olarak adlandırılan ve çokça tercih edilen bir yöntem olan, sirke veya limon ve süt karışımını ekmek yapımında maya yerine kullanabilirsiniz.

İlk olarak yapmanız gereken 1 su bardağı sütün içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu ya da beyaz sirke eklemek. Tahta kaşıkla iyice karıştırın.10 dakika bekletin. Süt kesilecek ve kıvamı hafif koyulaşacaktır. İşte buttermilk’iniz hazır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal