Pastane Simiti Tarifi

Sabahları sokakların mis kokusudur simitler. Günün herhangi zamanında severek tüketebileceğiniz bir yiyecektir. Peki, pastanelerden severek aldığınız bu güzel simitleri evde yapmak ister misiniz? İşte evde yapabileceğiniz pastane simiti tarifi…

29.06.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-17:35) Pastane Simiti Tarifi

Pastanelerde bütün ürünlerinin adeta fabrikadan çıkmış gibi aynı büyüklüktedir. Görüntüsündeki düzgünlük ile sizleri kıskandıran simitleri evinizde yapmak için bu tarifimizi yapmalısınız.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı mahlep

Alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN

Yarım çay bardağı pekmez 1 çay bardağı su 1 su bardağı susam

NASIL YAPILIR?

Göz kararı unu derin bir kaba koyun ve ortasına bir havuz açın. Bu havuzun içerisinde ılık su ve mayayı karıştırın. Ardından içine sıvı yağ, tuz ve şekeri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak mahlebi de katarak yoğurmaya devam edin. Hamur kıvamını alınca dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan eşit parçalara bölerek bezelere ayırın. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve yuvarlak olabilmesi için uçlarından birleştirin. Daha sonra pekmezi sulandırarak şekil verdiğiniz hamurların üzerine sürün. Ardından hamurları susamla bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dakika boyunca simitler kızarana kadar pişirin. Ardından pastane simitleriniz hazır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal