Matcha Çayı Neyden Yapılır? Matcha Çayının Yeşil Çaydan Farkı Nedir?

Son günlerde oldukça popüler olan çaylardan olan matcha çayı nelere iyi gelir? Çok amaçlı kullanım alanı olan matcha çayı yeşil çayla aynı bitkiden mi geliyor? İşte mathcanın faydaları!

11.06.2019-17:28 - (Son Güncelleme: 11.06.2019-17:19) Matcha Çayı Neyden Yapılır? Matcha Çayının Yeşil Çaydan Farkı Nedir?

Günlük hayatımızda keklerde, pastalarda hatta smoothielerde de sıkça kullanılan matcha çayının bitki çayıyla aynı bitkiden geldiğini biliyor muydunuz? İşte bu çayın faydaları..

MATCHA ÇAYININ YARARLARI NELERDİR?  

Son günlerde bir hayli popüler olan matcha sadece çay olarak değil smoothielerde, pastalarda, keklerde, kahvelerde de kullanılmaktadır. Aslında matcha yeşil çay ile aynı bitkiden elde edilmektedir. Matcha için kullanılan çay yaprakları güneş ışığından korumak için toplanmadan 20-30 gün önce üstleri kapatılır. Bu durum klorofil üretimini arttırır ve daha koyu yeşil bir renk almasını sağlar.

A,C,E,K VE B vitaminleri, selenyum, çinko ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengindir ve  yeşil çaya göre daha yüksek antioksidan ve kafein içeriği vardır.

NEYE İYİ GELİYOR?   

Matcha çayı yüksek antioksidan içerir. Kolesterolü düşürür, karaciğeri korur, odaklanmayı arttırır ve hafızayı kuvvetlendirir, kansere karşı korur, kalp hastalıkları riskini azaltır, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye destek olur. 1-2 çay kaşığı matcha tozuyla hazırlayacağınız çaydan günde 1-2 fincan içebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal