Bitki Çayları Nasıl Tüketilmeli? - Zencefilli Kış Çayı Tarifi

Bitki çayları doğru tüketildiğinde vücut sağlığımıza olumlu yönde etkileyerek bağışıklık sistemimizde hastalıklara bariyer oluşturuyor.

14.02.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-16:07) Bitki Çayları Nasıl Tüketilmeli? - Zencefilli Kış Çayı Tarifi

Bitki çayları doğru tüketildiğinde vücut sağlığımıza olumlu yönde etkileyerek bağışıklık sistemimizde hastalıklara bariyer oluşturuyor. Fakat her besin gibi bitki çayları da abartmadan ve dozunda kullanıldığında fayda sağlar. Aksi durumda olumsuz etkilenebileceğimiz etkileri de olabilir.

Soğuk kış aylarında tam bir can kurtaran görevi gören zencefil, özellikle içerdiği yoğun C vitamini dolayısıyla kışın meydana gelebilecek hastalıkların tedavisinde ilaç yerine kullanılabilir. Grip, soğuk algınlığı türü hastalıklara karşı zencefil ile önlem almak mümkün.

Zencefil, içeriğindeki B, C vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor gibi besin ögelerini ile de oldukça önemli. Diğer yandan bağışıklık sisteminin düzene sokulmasında etkili bir role sahip.

Kuşburnu, B ve özellikle C vitamini bakımından oldukça zengin bir bitki. Enfeksiyon ve soğuk algınlığı ile mücadelede vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Ihlamur ise boğaz ağrısı, öksürük ve iltihaplanmaların etkisini azaltan en etkili bitki çaylarından biridir.

Yeşil çay da barındırdığı antioksidanlar ile her mevsim diyetlerde kullanılan bir çaydır. Vücut direncimizi yükseltirken hastalıklara karşı korur ve yağ yakımına yardımcı olur.

Ekinezya çayı ise A, B vitaminlerini ve kalsiyum, potasyum, demir gibi besin ögelerini barındırır. İçeriğindeki bu ögeler sayesinde bağışıklığı kuvvetlendirir ve enfeksiyonlara karşı engel oluşturur.

Kış Çayı Tarifi

Malzemeler:

Taze zencefil

Yarım limon

1-2 adet kabuk tarçın

Biraz karabiber

Birkaç adet nane yaprağı

Yapılışı:

Tüm malzemeleri 1 litre sıcak suya koyarak yarım saat kadar dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal