Gece Uykusu Gelmeyenlere Rahatlatan 5 Bitki Çayı

Yorucu ve yoğun bir günün ardından sabırsızlıkla beklenen uyku, yatağa girdiğimiz anda kaçar. Rahatlatıcı ve uykuya dalmaya yardımcı bitki çayları, uyumadan bir saat önce tüketilirse huzurlu bir uyku çekmenize vesile olabilir.

21.03.2019-16:50 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-17:12) Gece Uykusu Gelmeyenlere Rahatlatan 5 Bitki Çayı

Vücudumuzun temel ihtiyaçlarından olan uyku, bazı geceler gelmeyince gelmez... Kaçan uykuyu tekrar yakalamak ise uzun saatler alabilir. Böyle durumlarda bitki çayları imdadımıza yetişir ve bizi rahatlatarak uykuya götüren süreçte yardımımıza koşar.

 

KEDİ OTU ÇAYI 

Kedi otu, insomniayı tedavi etmeye yardımcı olan en önemli bitkilerden bir tanesidir. Bu bitkinin sinir sistemi hücrelerini düzenleyerek anksiyete seviyesini azaltan rahatlatıcı etkileri vardır.

SARI KANTARON ÇAYI

Doğal bir sakinleştirici etkisi vardır. Bu yüzden kantaron çayı antidepresan ve yatıştırıcı olarak kullanılabilir. Özellikle antienflamatuvar olan sarı kantaron, C vitamini içerir.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı hem hafifliğiyle hem de hoş kokusuyla sinir sistemine iyi gelir vetüketen kişiyi stresten uzak tutar. Papatyanın sakinleştiriciliğinin yanında, başka birçok faydası daha bulunuyor.

ÇARKIFELEK ÇAYI

Çarkıfelek çiçeği flavonoidler ve alkaloitler bakımından zengindir. Bir yandan sinirlerinizi gevşetirken, diğer yandan da kas elastikiyetinin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu çayı içmek yerine aromaterapi olarak da kullanabilirsiniz.

LİMON OTU ÇAYI

Limon otu çayı, anksiyete ile ilişkili problemlerle mücadelede en etkili bitkilerden bir tanesidir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayan limon otu çayını son öğününüzden sonra bir bardak içebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal