Enfes Bir İtalyan Lezzeti Bomboloni Tarifi

İtalya'da oldukça popüler olan bir tatlı bomboloni. İçi yumuşacık olan bu tarifin dışı da çıtır çıtır. Kremanın ve çikolatanın efsanevi buluşmasından ortaya çıkan bu lezzeti siz de denemek isteyeceksiniz.

26.07.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-10:39) Enfes Bir İtalyan Lezzeti Bomboloni Tarifi

İtalya'da bir hayli çok tercih edilen, neredeyse hemen hemen her yerde görülen bu enfes tarife siz de sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? 

BOMBOLONİ TARİFİ

MALZEMELER: 

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt,1 paket kuru maya,3 yemek kaşığı toz şeker, 6 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı, 2 adet yumurta,2 - 2,5 su bardağı un

İç dolgusu için:

1 büyük boy kase pastacılık kreması

Kızartmak için:

1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI: 

Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kaseye aktarıp iyice karıştırın. Sonrasnda üzerine önce yumutaları katıp iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyerek bir süre daha karıştırın. Sonrasında azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamura ulaşın.

Sonrasında hamuru streç filme sarıp oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru tezgaha bırakın. Hafif unlayıp hamurunuzu açın. Kalın bir şekilde bırakmaya dikkat edin, çok fazla açmadan. Sonrasında yuvarlak, dilediğiniz boyutlarda bir kalıp ile, çay tabağı veya bardakla yuvarlaklar yapın. Yağı kızdırın ve hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Yağını süzdürerek kağıt havlunun üstüne alın. Pastacı kremanızı, çikolatalı kremanızı ya da mermalatınızı,  iç dolgu her neyse onu bir sıkma torbasına alın. Hamurlarınıza minik minik  bir delik açın ve iç dolguyla içini doldurmaya başlayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal