Çelenk Poğaça Nasıl Yapılır? Çelenk Poğaça Tarifi

Sabahları sıcacık mis gibi kokan bir poğaçadan daha güzel bir kahvaltı yokturb Güzel bir kahvaltı için çelenk poğaça tarifine bakabilirsiniz.

26.07.2019-09:05 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-09:02) Çelenk Poğaça Nasıl Yapılır? Çelenk Poğaça Tarifi

Sıcak ve görsel şölen sunan çelenk poğaça size ve kahvaltıda, beş çayında size eşlik edenlere lezzetli anlar sunacak.

MALZEMELER

HAMUR İÇİN

1 paket kuru maya
500 g buğday unu
1.5 çay kaşığı tuz
1.5 çay bardağı ılık süt (150 ml)
150 g margarin (Oda ısısında yumuşamış)
1-5 çay bardağı ılık su (150 ml)

İÇİ İÇİN

3 yemek kaşığı zeytin ezmesi

ÜZERİ İÇİN

1 yumurtanın sarısı

HAZIRLANIŞI

Bir karıştırma kasesine unu eleyin. Mayayı ekleyip harmanlayın. Daha sonra ılık sütü, sıvı yağı ve ılık suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun. Hamurun üstünü kapatın ve ılık bir yerde, hamurun hacmi yaklaşık 1.5-2 katına çıkana kadar, 45 dakika dinlendirin.
Hamuru yeterince beklettikten sonra 10 eşit parçaya bölün. Ayırdığınız parçalardan bir tanesini tezgaha koyun. Merdane ile dikdörtgen biçiminde açın, üstüne zeytin ezmesi sürün. Uzun kenarından başlayıp sonuna dek rulo şeklinde sarın. Rulo yaptığınız hamuru mutfak makası yardımı ile aralıklı olarak kesin ve her kestiğiniz hamuru bir önceki kestiğiniz hamurun zıt yönünde parmak uçlarınızla bastırarak hafifçe uzatın. Bu işlemi rulonun sonuna dek uygulayın. Rulo hamurun her iki ucundan tutup birleştirerek çelenk şekline getirin. Kalan hamuru da aynı biçimde hazırlayın.
Çelenk hamurların üstüne yumurta sarısı sürün, yağlı kağıt üzerine veya yağlanmış tepsiye koyun. Bu şekilde oda ısısında 20 dakika daha ikinci kez mayalandırın. Hamurları evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal