Yanmış ve Yapışmaz Özelliğini Kaybetmiş Tavaları Eski Haline Getirme

Severek aldığınız ve bir süre kullandığınız tavalar yapışmaz özelliğini kaybettiyse ya da yandıysa atmadan önce yazımızı okuyup tavanızı kurtarın.

25.07.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-08:55) Yanmış ve Yapışmaz Özelliğini Kaybetmiş Tavaları Eski Haline Getirme

Mutfakların kurtarıcısı tavalar da artık eskiyor ve yapışmaz olmuyorlar. Bunu çözümü yeni bir tava almak değil. Tavanızı bu yöntemlerle eski haline döndürmektir. 

YANMA İZLERİNE ÇÖZÜM

Tavanızda pişirme esnasında meydana gelebilecek inatçı yanık izleri artık sorun değil. Yanmış tavayı ocakta ısıtıp üstüne tuz serpin. Biraz da su ilave edip kısık ateşte suyun kaynatın. Bu süre sonra yanıklar gevşeyecek ve çıkacaktır. 15 dakikalık ise sorun tamamen çözülmüş olacaktır.

YAPIŞMAZ TAVALARI ESKİ HALİNE DÖNDÜRME

Yapışmaz özelliğini kaybeden tavayı ocağa alın ve sıcak hale gelen dek ısıtın. Isınan tavaya taban olacak biçimde sofra tuzu serpin. Oldukça tuz döküp tabaka meydana getirmeniz tavadaki hasarları onarmayı sağlayacaktır. Ardından tuzlu tabakayı kağıt havlu ile silin ve yeni tavanıza merhaba deyin. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal