Mutfakta Enerji Tasarrufu Yaptıracak Pratik Bilgiler

Ev giderlerini en çok etkileyen alan mutfak. Bizde ev faturalarını düşürmek isteyenler için mutfak gereçlerin daha tasarruflu nasıl kullanırız? Sorusunu araştırdık. İşte mutfak araçlarını kullanırken daha yapabileceğimiz basit ama etkili yöntemler…

04.07.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 19.08.2021-12:23)

Evin en yüklü giderlerinden biri elektrik faturası. Özellikle mutfakta kullanılan elektrikli ürünlerin fatura üzerindeki yansımaları oldukça fazla. Peki için mutfak gereçlerin daha tasarruflu nasıl kullanırız? Merak edenler için araştırdık. 

TASARRUF YAPTIRAN PRATİK BİLGİLER

Evde bulunduğumuz zamanın çoğunu mutfakta geçiriyoruz. Özellikle vakitle yarıştığımız hızlı tüketim çağında, pratik yollarla bir şeyler hazırlamak için hayatımızı kolaylaştıran teknolojik aletler vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor. Peki ama mutfakta kullandığımız bu ürünlerin, fatura üzerindeki etkilerini nasıl azaltacağız? Gelin hayatımızı kolaylaştıracak pratik yöntemlere beraber bakalım.

DAVLUMBAZDA UYGUN FANI SEÇİN  

-Enerji tasarrufu ve yüksek performans için pişirme yoğunluğuna uygun fan kademesini seçmelisiniz. 

- Davlumbazı kullanırken filtre cam kapağı açık bırakmamanız gerekir. Bu sayede enerji tüketimini optimize eder, gürültüyü azaltır ve hava çekişini daha etkin bir halde çalıştırırsınız.

- Davlumbazınız çalışırken mutfakta pencereleri açmayın. Açılan pencere alçak basıncı yok ederek davlumbazın çalışma performansını olumsuz yönde etkiler.

mutfakta uygulanan pratik bilgiler

PİŞİRME SONLANMADAN 5 DAKİKA ÖNCE KAPATIN  

- Yiyecekler pişerken fırın kapağını sık sık açmak her defasında soğuk havanın fırın içine girmesine, bu da enerji kaybına sebep olur. Fırın kapağını mümkün olduğunca az açmalısınız.

- Pişirme bitmeden 5 dakika önce fırını, sıcaklık derecesi mümkün olan en düşük seviyeye düşürün. Bu sayede fırın içinde kalan sıcaklık ile yemeğin pişmesi tamamlanmış ve enerji tasarrufu sağlanmış olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal