Tadı Damaklarda Kalacak Mocha Tarifi

Kahve birçoğumuzun gününün en güzel anına eşlik eden içeceklerden biri. Bizde sizler için en çok tercih edilen kahvesi Mocha’yı hazırladık. Mocha tarifi, mocha nasıl yapılır? Evde mocha tarifini hazırladık.

21.06.2021-16:44 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-15:41)

Bizim kültürümüzde de yeri büyük olan kahvenin birçok çeşidi var. Bu kahve türleri içinde ise en çok tercih edilen Mocha. Bizde sizler için Mocha tarifi, Mocha nasıl yapılır? Evde yapabileceğiniz Mocha tarifini sizler için hazırladık. 

Haber 365 Kadın ve Sağlık editörümüz, günün her saatinde tercih edeceğiniz, sohbetlerinizi tatlandıracak, sıcak günlerde içinizi ferahlatacak Mocha tariflerini sizler için hazırladı. 

Birçok çeşidi bulunan kahvenin içine konulan bazı aromalarla çeşitlendirildikçe tadı bir o kadar güzelleşiyor. Size bahsettiğimiz bu farklı kahveler arasında son dönemlerde en sık tercih edilen ise birçok çeşidi bulunan Mocha. Bu lezzetli ve çeşitleri bulunan kahve, adını Yemen’de bulunan Mocha Limanı’ndan almaktadır. Bilindiği üzere Yemen, kahve çekirdekleri konusunda oldukça önemli bir yerdir. Hatta Yemen kahvelerinin meşhurluğu dilden dile gelmektedir. Hatta ve hatta Yemenli kahve tüccarlarının kahvelerine çocukları gibi baktıkları söylenir. 

Mocha ise kahve çekirdekleri ile çikolatanın muhteşem uyumuyla bir araya gelerek oluşmaktadır. Mocha aslında oldukça sık tercih edilen espresso türevi kahvelerden biridir. Özellikle kahve çikolata uyumuna bayılanların sık tercih ettiği, tadı damaklarda kalan bir lezzettir. Görsel sunumuyla da tam bir lezzet şölenine dönen Mocha, birçok farklı tarifle yapılabilir ve çeşitlendirilebilir. İçim zevkine göre, sert ya da süt ilaveli karışımlar ile yumuşatılabilir. Genellikle latte ile birbirlerine oldukça sık benzetilir. İki kahveyi birbirinden ayıran fark ise Mocha yapılırken çikolata kullanılması. Gelin hem leziz hem yapımı kolay Mocha tariflerine beraber bakalım.

TADI DAMAKLARDA KALAN MOCHA TARİFİ

Kahve içmeden güne başlayamayanlardan mısınız? Şöyle güzel bir Mocha yapmak için dışarı çıkmanıza hiç gerek yok. Bu tarifle kendinize muazzam bir Mocha hazırlayabilirsiniz. 

mocha tarifi

Malzemeler

-1 tatlı kaşığı çikolata 

-2 shot espresso (1 tatlı kaşığı granül kahvede olabilir.)

-1 su bardağı süt

Yapılışı

-Bir su bardağı sütü kaynatmadan ısıtın. 

-Sonra üzerine çikolata tozunu ekleyin

-Espresso’yu ya da granül kahvenizi bardağa alın, ıslatın ve süt çikolata karışımını ekleyin

-Son olarak süt köpüğü ilave ederek servis edin

-Eğer tarifi french press ile yapmayı düşünüyorsanız tarifte bir iki ufak değişiklik uygulamalısınız. Cezvede ısıttığınız sütü french press’e alın. French press’in demleme aparatını hızlı hareketlerle aşağı yukarı hareket ettirin ve sütü iyi köpürtün. Süt köpüğü kıvam almaya başladığını göreceksiniz. Yoğun bir kıvama ulaşınca kullanıma hazır demektir. Ardından büyük bir fincana Espresso ekleyin. (Granül kahve tercih ediyorsanız 1 tatlı kaşığı kahveyi direkt olarak fincana alabilirsiniz.) Üzerine 1 çay kaşığı civarı çikolata ekleyin ve karıştırın. Son olarak köpürttüğünüz sütü çikolatalı kahvenin üzerine ekleyin ve keyifle için

White Chocolate Mocha Tarifi

evde mocha yapımı

Malzemeler

-300 ml süt

-60 gram beyaz çikolata

-120 ml espresso

-6 yemek kaşığı krema

-1 tatlı kaşığı Türk kahvesi 

-200 ml filtre kahve

Yapılışı

-Mocha denilince akla ilk gelen tabi ki Chocolate Mocha. Bizde tabi ki evde yapılacak Mocha tarifleri listesinin içine White Chocolate Mocha’yı ekledik. Peki nasıl yapacağız?

-Evde White Chocolate Mocha yapmak için öncelikle küçük bir tencere alın. Minik tencerenizin içerisine tarifte belirttiğimiz ölçüde krema ve çikolatayı ilave edin. 

Tencereyi ocağa yerleştirin ve kısık ateşte çikolataları erimeye bırakın. White Chocolate Mocha’yı servis edeceğiniz bardağın içerisine Espresso ekleyin. 

-Ardından Espresso üzerine hazırladığınız sütlü karışımı ilave edin ve güzelce karıştırmaya başlatın. Sütlü karışımı hazırlarken filtre kahve ya da Türk kahvesi kullanabilirsiniz. 

-Filtre kahve ile hazırlamayı tercih edecekseniz eğer; sütlü karışımı 200 ml filtre kahve ile karıştırarak kullanmanız gerekecek. 

-Eğer Türk kahvesi ile hazırlamak istiyorsanız 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini 1 kahve fincanı su ile kaynatın. Kaynayan kahveyi sütlü karışıma ilave ederek White Chocolate Mocha’nızı hazır hale getirebilirsiniz.

Ice Mocha Tarifi

mocha nasıl yapılır

Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek harika bir tarif önerisini listemize ekledik. Soğuk kahve tutkunlarının vazgeçilmez tatlarından olan Ice Mocha, özellikle yumuşak içim severler için harika bir alternatif oluşturuyor. 

Malzemeler

-2 buçuk yemek kaşığı vanilya

-1 su bardağı öğütülmüş kahve

-4 yemek kaşığı çikolata aromalı soğuk süt

-3 buçuk su bardağı soğuk su

-4 yemek kaşığı çikolata şurubu

-Kahve aromalı dondurulmuş buz küpleri

Yapılışı

Ice Mocha’yı nasıl yapacağım? Diye düşünüyorsanız hiç telaşlanmayın. Sizin için hazırladığımız bu tarif oldukça basit. 

-Öncelikle hava almayacak bir cam şişeye ayarlayın kendinize. Şişe içerisine bir su bardağı çekilmiş kahve ve üç buçuk su bardağı soğuk su ekleyin. 

-Demleme aşaması için hazır olunca, kahvenin içerisine iki buçuk yemek kaşığı vanilyayı da ilave edin. Ardından kahveyi buzdolabında dinlenmeye alın. 

-Karışımın iyice demini alabilmesi için 20 saat kadar buzdolabında bekletirseniz harika muazzam olur. Kahveniz dolapta demlenirken kahveli buz küplerini hazırlayalım. Buz küplerini hazırlamak için gün içerisinde tükettiğiniz kahveden buz kalıbına dökün ve buzlukta bekletin. 

-Kalıplardaki kahve iyice donduktan sonra kahveli buz küpleriniz hazır olacak. Bu lezzetli küpleri bu tarifte dışında başka tariflerde de değerlendirebilirsiniz. Özellikle soğuk ve sütlü içecekler için şahane olacaktır.

-Dolapta demlenmeye bıraktığınız kahve ve kahveli buz küpleri hazırsa son aşamaya geçebiliriz. Bir bardağa, dört yemek kaşığı kadar çikolata şurubu ekleyin. Üzerine önceden hazırlayıp, buzlukta beklettiğiniz kahveli buz küplerinden birkaç adet ilave edin. Hazırladığınız kahveyi ve buz gibi çikolatalı sütü de bardağa dökün. Dilerseniz üzerine damla çikolata ilave edebilirsiniz. Tüm bunların ardından tadı damaklarda kalacak Ice Mocha’nız hazır. Afiyetle içebilirsiniz. 

Karamelli Mocha Tarifi

ev yapımı mocha

Siz de karamelli içecekleri ayrı sevenlerdenseniz bu karışım tamda size göre. Önce karamelli mocha yapmak için ihtiyacınız olan malzemelere bir bakalım.

Malzemeler

-Yarım fincan süt

-1 tatlı kaşığı şeker

-2 buçuk yemek kaşığı karamel sos

-1 çay kaşığı tuz

-Bir fincanın 3/4 önceden demlenmiş kahve

-Krem şanti

-2 buçuk yemek kaşığı sıcak çikolata tozu

Yapılışı

-Başlangıç olarak kahvenizi demleyin. 

-Kahveniz bir kenarda demlenirken, sütü iyice köpük kıvamı alana dek mikrodalgada bekletin. Demlenen kahvenizi ve sıcak sütü uzun formda bir kupa içine alın. 

-Sıcak çikolata tozu, 1 yemek kaşığı karamel sosu ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin karışıma ekleyin. Güzelce karıştırın. 

-Son adım olarak karışımın üzerine çırpılmış krem şanti, şeker, yarım çay kaşığı tuz ve kalan karamel sosunu ekleyin. Karamelli Mocha’nız hazır. Afiyet olsun.

Alternatif Fit Mocha Tarifi

ıce mocha tarifi

Hem sağlığınız için hem de kilonuzu korumak için şeker kullanımına dikkat ediyor ama bir yandan da soğuk bir mocha içmek istiyorsanız, bu tarif tamda size göre. Fit mocha tarifinin tadı damaklarınızda kalacak.

Malzemeler

-Süt

-Filtre kahve

-1 kaşık ham kakao

-1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı

-2 adet hurma

Yapılışı

-Filtre kahveyi nasıl seviyorsanız, tercih ettiğiniz ölçülerde hazırlayın. French presste bir bardak için 1 yemek kaşığı filtre kahve kullanabilirsiniz. 

-Hazırladığınız kahveyi süzün ve soğuması için kenara alın. Sütün miktarını size bırakıyoruz, arzu ettiğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. 

-Tüm malzemeleri blendera alın ve iyice karıştığına emin olun. Son aşamada blender içine buz ekleyin. Üzerini dilediğiniz gibi renklendirebilir ve sunum için hazırlayabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal