Evde Soğuk Kahve Yapımı

Evde soğuk kahve yapımı nasıl olur? Birbirinden lezzetli evde soğuk kahve tarifleri listesi için içeriğimizi okumaya devam edin. Dalgona, Cold Brew ve Kahveli Milkshake tarifi.

29.04.2021-10:46 - (Son Güncelleme: 22.05.2021-10:25) Evde Soğuk Kahve Yapımı

Sıcak havaların gelmesi ve koronavirüs kısıtlamaları kapsamında kafelerin kapalı olması insanları evde soğuk kahve tarifleri araştırmasına yöneltti. İşte, birbirinden lezzetli tariflerle evde soğuk kahve yapımı..

EVDE SOĞUK KAHVE YAPIMI

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte içleri ferahtan içecek arayışları hız kazandı. Koronavirüs pandemisinin ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Yasaklar sona erecek mi? Bunu da bilmiyoruz. Ancak zaman zaman canımızın kahve çektiğini biliyoruz. Kafelerin kapalı olması bu isteğimizi körüklüyor.

Evde soğuk kahve yapımı için yüzlerce dolar değerindeki kahve makinelerine ya da çok fazla malzemeye gerek yok. Az sayıda malzeme ile siz de kolay bir şekilde soğuk kahvenizi yapabilirsiniz. Kahve tiryakileri için evde soğuk kahve tarifleri listesini sunuyoruz.

DALGONA KAHVE TARİFİ

dalgona kahve tarifi

Dalgona kahvesi özellikle son dönemde bir hayli popüler olmuş Tiktok kahvesi olarak nam salmıştır. Kore'de ortaya çıkan Dalgona kahvesi kısa sürede tüm dünyaya yayılmıştır. Kahvenin uzun süre çırpılmasıyla elde edilir. Özellikle yaz aylarında soğuk kahve sevenlerin aradığı lezzettir. İşte, 2 kişilik Dalgona kahve tarifi,

Malzemeler

4 yemek kaşığı granül kahve

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı sıcak su

2 su bardağı soğuk süt

Yapılışı

Kahve ve şekeri bir kaseye alarak üzerine su ekleyin. 

Tel çırpıcı ya da mikser ile kahve, şeker ve su üçlüsünü 15 dakika hiç ara vermeden çırpın. 15 dakika sonrasında kahve açık renkli ve krema gibi kıvamlı bir hal alırsa çırpma işlemini doğru yapmışsınız demektir. Daha sonra kahvenizi bardaklara doldurun ve birkaç küp buz ilave edin. Sütü ekleyin ve kahve kreması ekleyerek servis edin.

COLD BREW KAHVE TARİFİ

cold brew kahve tarifi

Cold Brew, soğuk demleme manasına gelmektedir. Hiç ısı görmemiş soğuk suyla demlenir. Ülkemizde özellikle son yıllarda oldukça tercih edilen bir içecek olan Cold Brew french press yardımıyla kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Malzemeler

150 gram iri çekilmiş kahve

1 litre soğuk su

Yapılışı

İri kıyım kahvenizi french press'e koyun ve üzerine soğuk su ilave edin, demlenmesi için 12 ila 16 saat aralığında bekleyin. Daha sonra süzün ve isteğinize göre buz, süt, krema ya da çeşitli aromalar koyarak servis edin.

KAHVELİ MİLKSHAKE TARİFİ

kahveli milkshake tarifi

Kahve ve süt, vazgeçilmez bir ikilidir. Bir de bu ikiliye kaymak ve çikolatalı dondurma kattığınızı hayal edin... İşte karşınızda 2 kişilik kahveli milkshake tarifi.

Malzemeler

4 küp buz

400 ml soğuk süt

2 top kaymaklı dondurma

2 top çikolatalı dondurma

1 yemek kaşığı granül kahve (Sert kahve seviyorsanız kahvenin miktarını arttırabilirsiniz)

2 tatlı kaşığı pudra şekeri ya da toz şeker

Hindistan cevizi

Yapılışı

Sütlü soğuk kahve yapımı tariflerinden biri olan kahveli milkshake için, 2 tatlı kaşığı pudra şekerini granül kahve, 200 ml süt, 2 top kaymaklı dondurma ve 4 küp buzun içerisinde olduğu malzemeleri blenderdan geçirin. Karıştırma işleminin sonrasında kalan sütü ve 2 top çikolatalı dondurmayı ekleyin ve malzemeleri 30 saniye daha karıştırın. Süslemek için bitter çikolata ya da hindistan cevizini kullanın.

KARAMELLİ FRAPPUCCİNO TARİFİ- EVDE SOĞUK KAHVE YAPIMI


Aromalı kahve deyince akla gelen ilk içecekler arasında frappuccino gelmektedir. Hem soslu hem de kremalı olduğu için lezzeti çok daha fazladır. İki kişilik karamelli frappuccino tarifi şu şekildedir;

Malzemeler

Karamel sos

1 çay bardağı soğuk süt

Yarım çay bardağı filtre kahve

1 yemek kaşığı şeker 

8 küp buz

Karamelli frappuccino nasıl yapılır?

Karamel sosu kahveyi bardağın içerisinde gezdirin ve geriye kalan tüm malzemeleri blender'dan geçirin. Soslu bardaklara kahveyi ekleyin ve krema ya da sos ile süsleyerek servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal