İştahı Kesen Ayda 10 Kilo Verdiren Yağ Yakan Kahve Tarifi

Bazen ne yaparsanız yapın bir türlü kilo veremezsiniz. Kilo vermek için sadece diyet ve spor yeterli olmayabilir. Bunların yanında en önemli etken yağ yakımıdır. Yağ yakımını hızlandırmak için bazı besinler adeta mucizeler yaratır. Bu mucizelerden birinin kahve olduğunu biliyor muydunuz?

28.04.2021-13:26 - (Son Güncelleme: 28.04.2021-13:26) İştahı Kesen Ayda 10 Kilo Verdiren Yağ Yakan Kahve Tarifi

Kilo vermek hiç de kolay olmayan bir süreçtir. Birçok diyet yapmaya niyetlenirsiniz ama bir türlü iştahınız kesilmez. yemek yeme alışkanlığının önüne geçmek neredeyse imkansız hale gelebilir. Kilo verme aşamasında en çok zorlanılan ve baş edilemeyen aşırı yemek yeme alışkanlığıdır. Canınız çeker yersiniz ve sonrasında kendinizden nefret edersiniz. İştah kontrolünü sağlamak ve fazlalıklardan kurtulmak artık çok kolay! Nasıl mı? Aşağıda tarifini verdiğimiz harika iştah kesen ve yağ yakan kahve tarifi ile…

Malzemeler;

1 orta boy çay fincanı

1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi

1 çay kaşığı toz tarçın

1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

-Yağ yakıcı kahve için kullanacağınız sütü mutlaka geceden hazırlamayı unutmayın.

-Geceden sütü ve çubuk tarçını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın.

-Bunu yapmanızın amacı, tarçının özlerini iyice süte bırakmasını sağlamaktır.

-Süt, bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirin ve sabaha kadar içinde tarçını da bırakıp bekletin.

Nasıl İçilecek; sabah, öğle ya da akşam yemeğinden 25 dakika önce. Küçük kahve fincanı ile içilecekse günde 3 tane, büyük fincanla içilecekse 1 büyük fincan yeterli olmakta.

Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.

Kahveyi ise, geceden hazırladığınız tarçınlı sütü yeniden ısıtıp bir tatlı kaşığı kahve ekleyip karıştırarak yapın.

Ancak, yağ yakıcı kahveden fayda görmek için birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekiyor:

1. Kahvenin yanında mutlaka 2 büyük bardak su içmelisiniz ki yakılan yağlar ter veya idrar yoluyla dışarı atılsın.

2. Bu kahveyi asla ikisi, üçü bir arada kahvelerle yapmayın; onlar gerçek kahve değil; kimyasal karışımlardır. Klasik veya filtre kullanabilirsiniz.

3. Kahvenin vücutta etki gösterebilmesi için en az 1 hafta düzenli kullanmalısınız, 2 gün içip bırakmak yok.

4. Çubuk tarçın kullanım açısından çok rahat ama eğer evde yoksa, bir çay kaşığı toz tarçınla da sütü kaynatabilirsiniz.

Uyarı; Kalp, şeker ve tansiyon hastası iseniz doktorunuza tüketmeden önce danışın. Gebeler ve gebelik riski olanların içmesi tavsiye edilmez.

Zayıflama süresince öyle dönemler olur ki yalnızca az yemek ve spor yapmak yetmeyebilir. Bu dönemlerde metabolizmayı hızlandırıcı ve daha fazla tok tutan yardımcılara ihtiyaç duyarız.

Vücutta yağ yakımı için üç temel unsur vardır:

Kan şekeri dengesi, yeterli miktarda protein almak, yeterli miktarda kalsiyum almak bu tarif bu şartları yerine getirerek kişinin sağlıkla kilo vermesini sağlıyor. Nasıl mı?


Kahve, iştah kesmeye yardım eder, abur cubur veya fazla yeme isteğini keser. İdrar söktürücü olan kahveyi bol su ile birlikte tükettiğimizde vücudumuzdaki toksinleri de atmış oluruz.

Süt, içerdiği yüksek miktarda protein ile uzun süre tokluk sağlarken sütün içerdiği kalsiyumun yağ yakıcı etkisi bulunmaktadır.

Tarçın ise hem kan şekerini dengeler hem de kişinin tatlı ve aşırı yeme isteğini önler.

KAHVE İÇEREK ZAYIFLA!

Kahve ya da çay gibi içecekler yüksek oranda kafein barındırırlar, bu kafein oranı insan bedeninde bulunan, günlük alınmış enerji ve kaloriyi % 5 oranında yakımını artırır. Gıda tüketiminin kısıtlanması yani beden kitle endeksi ve yaşa göre beslenme uygulandığında vücut ağırlığında düzenli bir düşüş sağlayabileceği bilinmekte. Gıda ve beslenme uzmanlarına göre kafeinin, vücutta yağ yakımını hızlandırdığı ve enerji yakımına katkıda bulunduğu belirtilmekte. Fazla kilo problemi olanların yemeklerden 10-15 dakika sonra şekersiz bir fincan Türk kahvesi içmelerini tavsiye ediyorlar. Bir fincan kahve insan bedeninde ortalama olarak günde 75-110 kilo kalorinin açığa çıkmasını sağlar. Ayrıca günde içilen 2 fincan Türk kahvesinin bağımlılık yapmayacağını aksine birçok fayda da sağladığı bilinmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal