Türk Kahvesi Kilo Verdirir Mİ?

Türk kahvesi, birçoğumuzun vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Peki iftar sonrası tüketilen kahvenin kilo vermeye yardımcı olduğunu biliyor musunuz?

28.04.2021-17:21 - (Son Güncelleme: 28.04.2021-17:21) Türk Kahvesi Kilo Verdirir Mİ?

Türk kahvesi kimi için bir tutku, kimi içinse sohbetlerin vazgeçilmezi. Peki Türk kahvesinin metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımına yardımcı olduğunu biliyor musunuz? Diyetisyen Ayşegül Bahar, sizin Türk kahvesiyle ilgili merak edilenleri cevapladı.

TÜRK KAHVESİ KİLO VERDİRİR Mİ?

Diyetisyen Ayşegül Bahar, İftardan 1 saat sonra Türk kahvesi içmenin oldukça önemli olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

‘İftardan 1 saat sonra içilen Türk kahvesi, iştahınızı bastırıp gece boyunca sağlıksız atıştırmalıklardan sizi uzak tutar. Devam eden sindirim sürecine yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sebebiyle kalori yakımını artırır, vücudun yağ üretimini ve depolamasını azaltabilir’ dedi.

Türk Kahvesi Düzenli İçilmeli

Türk kahvesinin sayısız faydasının altını çizen Dyt. Bahar sözlerini şöyle devam etti: ‘Türk kahvesi hazmı kolaylaştırır, sindirim sistemindeki kasların hareketini uyarır ve bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.

Ayrıca kafein içeriği sayesinde tüm kafeinli içecekler gibi metabolizmayı ve yağ yakımını da hızlandırır.

Türk kahvesi sade olarak içildiğinde sıfıra yakın kalorisi ile kilo verme hedefi olanlar için ideal içeceklerden biridir.

Düzenli kahve tüketimi yağların parçalanıp yağ asitlerine dönüşmesine yardımcı olur ve böylelikle vücut yağları enerji kaynağı olarak kullanmaya başlar.’

İftar Sonrası Türk Kahvesi İçmenin Faydaları

Dyt. Bahar, ramazan ayında Türk kahvesinin oruç sonrasındaki faydaları hakkında şunları söyledi: ‘Türk kahvesi uyanıklığı ve enerji düzeylerini yükseltir. Kendinizi daha mutlu hissedersiniz.

Ayrıca beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etkileri vardır. Uzun süreli açlığın sebep olduğu konsantrasyon eksikliği ve bilişsel fonksiyonlardaki düşüş Türk kahvesi sayesinde artabilir’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal