Doğum Sonrası Spora Ne Zaman Başlanmalı?

Doğumdan hemen sonra egzersiz yapmanın kaslar ve bağlar için zorlayıcı olduğu düşünülür fakat uzmanların teklifini; tıbbi bir mani yoksa spora başlamak gerektiği yönünde.

16.06.2021-17:42 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-17:42)

Doğum sonrası egzersize başlamak, gebelik öncesi halinize dönmenize yardımcı olacaktır. Egzersiz kendinizi hem beden yönünden iyileştirecek hem de ruhsal açıdan daha iyi hissetmenizi gerçekleştirecektir. Doğum sonrası egzersiz yapmaya başlamadan önce mutlak bir şekilde doktorunuza görünmenizde fayda vardır. Doktorunuzdan olumlu bir cevap almanız halinde güvenilir ve etkili bir egzersize başlamanızda herhangi bir sorun yoktur.

DOĞUM SONRASI SPORA NE ZAMAN BAŞLANMALI?

Doğum ertesi spora başlamada doğum çeşidi ve iyileşme sürecinin mühim olduğunu ifade eden uzmanlar, doğum yapmanın akabinde koşmanın ve spor yapmanın vücuttaki enerji seviyesinde artış gösterdiğini ifade ediyorlar. Annelere, Kendinizi koşmaya ve spor yapmaya yeterli gördüğünüz vakit bunu yapmanız gerekir önerisinde bulunan uzmanlar yeni anne olanlar için fazlası ile spor alternatifi olduğunu açıklamalarında belirtirler.

Normal doğum sonrası hemen egzersiz yapmaya başlanabilir. Genellikle doğumdan 1 hafta sonra kendinizi daha iyi hissettiğiniz takdirde başlanmanız önerilir. Sezaryen ile doğumda ise 3 hafta sonra egzersize başlamak idealdir.

ENERJİ HARCAMAK MUTLU EDER

Egzersiz yapmak sizi her yönden rahatlatır ve salgılanan enerji sayesinde de sizi daha mutlu edecektir. Doğum sonrası yapılan egzersizler forma girmenize oldukça yardımcı olur ve gebelik öncesi kas gücünü geri kazanmanızda da yardımı bulunur. Vücudunuz hemen eski halini almaz, bunu bilmeli ve istikrarlı bir biçimde egzersize devam etmelisiniz. Doğum sonrası egzersize başlamanız doktorunuzun önerilerine ve size bağlıdır.

Doktorunuz egzersize başlanmasında herhangi bir sakınca görmediği takdirde ve siz de kendinizi hazır ve devam edebilecek hazırlıkta hissediyorsanız egzersize başlamanızda herhangi bir sakınca bulunmaktadır. Eğer sezaryen ya da zor doğum gerçekleştirmezseniz egzersizlere başlamanız uzun zaman alabilir. Egzersizlere doktorunuza danışmadan ve kendinizi tam olarak hazır hissetmeden başlamanız önerilmemektedir.

ESKİ VÜCUDUNUZA KAVUŞMAK ANNELERİN EN BÜYÜK İSTEĞİ

Doğum sonunda egzersize başlamanın bir sakıncası bulunmamaktadır. Doğumun ardından doktorunuza da danışarak izin verildiği takdirde sizde egzersizinize başlayabilirsiniz. Eski vücudunuza geri dönmek, anne adaylarının doğumdan sonra istemiş oldukları en büyük şeylerden birisidir. Bunun için doğumun üstünden çok geçmeden doktorunuza danıştıktan hemen sonra egzersizlere başlamanızda bir sakınca yoktur.

Söz konusu egzersizler annelerin kendilerini daha mutlu ve huzurlu hissetmelerini temin eder. Anneler egzersiz yaptıktan sonra daha huzurlu ve sağlıklı hissederler. Anneler yeni egzersize başladıkları zaman ısınma hareketleri ile başlamalıdır.

DOĞUMDAN SONRA EGZERSİZLERE NE ZAMAN BAŞLANMALI?

Anne spora başlamadan önce hafif ısınma hareketleri ile başlamalı daha sonra yavaş yavaş artırmalıdır. Anne adayları günlük olarak 20 - 25 dk. egzersiz yapmaları yeterli bir süre olarak görülür. Anne kendisini yorgun hissettiği an egzersizleri bırakmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal