İşkembe Temizliği Nasıl Yapılır? Kurban Bayramında Pratik İşkembe Temizleme Yöntemleri

Kurban bayramı yaklaşırken herkesi tatlı bir telaş sardı. Kurban eti kadar sakatatlarının da sağlığa faydalı olduğunu biliyoruz. Ancak bu sakatatları temizlemek pek de kolay iş değil. İşte işkembe temizlemenin en pratik yöntemleri.

25.07.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-16:12) İşkembe Temizliği Nasıl Yapılır? Kurban Bayramında Pratik İşkembe Temizleme Yöntemleri

Sağlığa oldukça yararları olan işkembe, kemikleri güçlendiren bir besindir. Her insanda kemik erimesi sorunu belli yaştan sonra görülmektedir. Kemik erimesini önlemek için kolajen takviyesi gerekmektedir. İşkembe en ideal kolajen takviyesidir. Peki, işkembe nasıl temizlenir? İşte, en pratik işkembe temizliği nasıl yapılır?

İŞKEMBE NASIL TEMİZLENİR?

-İşkembede mevcut olan tüm yağları ve işkembe olmayan her şeyi kesip ayırınız. Geriye kalan işkembeleri kaya tuzu ile ovalayıp sirke ile durulayınız.

- Tüm pislikleri gidene dek kaya tuzu ve sirke olayını tekrarlayınız. Sonrasında işkembe yüzeyinin tamamını keskin bir bıçakla kazıyıp sonra işkembeyi son adımda güzelce yıkayınız.

 - Petek sığır işkembe için;güzelce yıkadıktan sonra 1 saat süresince bir bardak taze suya batırıp sonra durulayınız.

Büyük bir tencereye suyu doldurduktan sonra işkembeyi ekleyerek kaynatınız. Ardından işkembeleri çıkartıp durulayınız. Tencereyi temiz suyla doldurduktan sonra aynı işlemi tekraren uygulayınız.

4 saat ya da daha fazla işkembe yumuşayana dek pişiriniz. Bir süzgeç içinde süzüp sonra soğumaya bırakınız. İşkembe içindeki kalan yağları kesip ardından işkembeleri sivri bir bıçakla kısa şeritler şeklinde kesiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal