Sebzeleri Pişirip Buzluğa Koyun! Mutfakta Yapılan Hatalara Dikkat!

Kadınların evde en fazla zaman geçirdikleri yer malumunuz mutfaktır. Birçok pratik bilgiye sahip olan hanımlar kimi zaman hataya düşebilirler. Peki mutfakta en sık yaptığımız hatalar nelerdir? Biz de en çok yapılan yanlışları sizin için derledik..

30.05.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-10:28)

Vakti hızlandırmak ve zamanı idareli kullanmak için mutfakta nelere dikkat etmeliyiz? Mutfakta yapılmaması gereken hatalar nelerdir? Hanımlar dikkat edilmesi gerekenleri sizin için araştırdık.

SOĞANI BUZLUĞA KOYMAYIN   

Örneğin ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey, kuru soğanı doğrayıp buzlukta saklama yanlışından vazgeçmek olmalıdır. Buzluğa konulan soğanın tadı acılaştırmakta ve yemeğe lezzet vermemektedir. 

SEBZELERİ PİŞİRDİKTEN SONRA BUZLUĞA KALDIRIN  

Çiğ durumda olan ve dondurulan sebzeler besin değerini yitirmektedir. Pişirdikten sonra iyice soğumaya bırakın ve birkaç saat buzdolabında bekledikten sonra buzluğa atınız.

SAKLAMA KAPLARINA DİKKAT EDİN  

Saklama kaplarına dikkat! Hava almadığından emin olmalısınız. Buzluk poşetlerinin ağzını sıkıca bağlayın. Eğer aldığınız etlerde soğuktan kaynaklı yanık izi bulunursa bunu sakın yemeyin. 

PLASTİK KAPLAR KULLANMAK... 

Plastik kaplar kanserojen madde içerdiğinden bunları kullanmak istemiyorsanız bez torbalara koyabilirsiniz. Ya da naylon poşetlerin içinde muhafaza edebilirsiniz. 

MUTFAK ZEMİNİNİ ISLAK BIRAKMAYIN  

Mutfak zeminini (yer, tezgah ve benzeri) sakın ıslak bırakmayın. Nemlenme ve kötü koku yapabilir. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal