El lezzetinizi açığa çıkaracak tarih bulundu! Hem lezzetli hem ekonomik köfte tarifi

Mutfakların vazgeçilmez ürünlerinden olan patatesli harika bir köfte yapmaya hazır mısınız? El lezzetini açığa çıkartacak hem ekonomik hem de lezzet dolu bu köfte sayesinde sofranız kesinlikle renklenecek. İşte lezzet dolu bütçe dostu patates köftesi tarifi…

25.04.2024-09:49 - (Son Güncelleme: 25.04.2024-09:57) El lezzetinizi açığa çıkaracak tarih bulundu! Hem lezzetli hem ekonomik köfte tarifi

Mutfak denildiği zaman ilk akla gelen sebzelerden birisi patates oluyor. Patatesli harika bir köfte yapmaya hazır olun! Sadece 3 adet orta boy patates haşlasanız yeterli olacak. Kısa sürede hazırlayacağınız, lezzetine doyamayacağınız bu tarif dilerseniz sabah kahvaltılarınızı dilerseniz de akşam yemeklerinizi süsleyebilir. Garanti lezzet içeren patates köftesi hem büyüklerin hem de çocukların vazgeçilmez yemeklerimden birisi olacak. İşte patatesin en güzel hali patates köftesi… 

Patates köftesi malzemeleri

  • 3 tane orta boy haşlanmış patates 
  • 1 tane yumurta 
  • ½ demet maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz 
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber 
  • 1 – 1,5 su bardağı ölçüsünde un ya da tam buğday unu 
  • Kızartmak için ise bir su bardağı ölçüsünde zeytinyağı ya da sıvıyağ

El lezzetinizi açığa çıkaracak tarih bulundu! Hem lezzetli hem ekonomik köfte tarifi

Patates köftesi nasıl yapılır?

  1. İlk etapta haşlanmış ve kabukları soyulmuş olan patateslerinizi derin bir kabın içerisine alıp güzelce ezin.
  2. Üzerlerine ise ince ince kıyılmış maydanoz, tuz, yumurta, karabiber ve azar azar un ilave ederek yoğurma işlemine başlayın. Hafif yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar hamurunuzu yoğurmaya devam edin. 
  3. Ellerinizi güzelce ıslatın.
  4. Hamurunuzu yuvarlak ve ortak kalınlıkta köfteler yapabileceğiniz şekilde güzelce şekillendirin. 
  5. Buzdolabında ortalama 15 - 20 dakika kadar soğuması için bırakın.
  6. O esnada ise bir tavanın içerisine zeytinyağı veya sıvı yağ eklemesi yapın.
  7. Yağ kızdığı zaman köftelerinizi yağın içerisine atın ve arkalı önlü şekilde güzelce kızartın.
  8. Bütün köftelere aynı kızartma işleminizi uygulayın.
  9. Kızardıktan sonra ise fazla yağını çekebilmesi için kağıt havlu sarmış olduğunuz tabağın içerisine alın.
  10. Yağı süzüldüğü zaman ise servis tabağına alıp patates köftelerinizi servis edebilirsiniz.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal