Alfajor Tatlısı Nedir? Alfajor Nasıl Yapılır? Enfes Bir Tatlı Tarifi

Klasik tatlılardan sıkıldıysanız ve farklı bir arayış içindeyseniz size enfes bir önerimiz var. Amerikalıların en gözde tatlısı Alfajor tatlısı tarifini sizler için derledik.

26.07.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-10:24) Alfajor Tatlısı Nedir? Alfajor Nasıl Yapılır? Enfes Bir Tatlı Tarifi

Güney Amerika kıtasının en gözde tatlarından biri olan alfajor tatlısı tarifine sofralarınızda yer açmaya hazır olun.

ALFAJOR TATLISI 

MALZEMELER: 

Hamuru açmak için:

3 yemek kaşığı nişasta

Kurabiye hamuru için:

200 gram un,300 grammısır nişastası,150 gram pudra şekeri,1 adet yumurta,2 adet yumurta sarısı,200 gramılık tereyağı,1 adet limonun kabuğu,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilin.

Süslemek için:

1 su bardağı hindistan cevizi

Süt reçeli için:

1 litre süt, 400 gram toz şeker, 2 paket vanilin

HAZIRLANIŞI: 

Süt reçeli içi için ağzı genişçe bir tencereye süt ve şekeri katıp karıştırarak orta ateşte kaynamasını bekleyin. Dumanları görünce vanilin ve karbonatı ilave edip rengi değişip kıvam alana dek karışımı spatula yardımı ile pişirin.

Koyu kıvamlı bir reçel elde etmek için 75 dk kadar beklemeniz lazımken eğer tarifi daha akışkan ve kahvaltılık bir reçel için kullanacaksanız işleminiz 60 dakika kadar sürebilir. Kurabiye için tüm kuru malzemeyi birleştirin ve ortasını açıp  sıvıları katın. Hamuru önce bir kaşık yardımı ile birleştirin ve sonra elinizle pürüzsüz hale gelene dek sıkılaştırın. Hamuru 15 dakika süresince buzdolabında bekletin. Nişasta yardımı ile hamuru ½ cm kalınlığında açın ve kalıp desteği ile yuvarlaklar kesin. Yağlı kağıt serilmiş hamurları 170 derecede 11 dakika kadar pişirin. Pişen ve soğuyan kurabiyeleri ters çevirip ve aralarına bir çay kaşığı süt reçeli koyarak yapıştırın. Kenarlarını hindistan cevizine bulayıp servis edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal