Sirene Tatlısı Nasıl Yapılır? Sirene Tatlısı Tarifi

Çok fazla uğraşmadan, hem lezzetli hem de görüntüsü güzel tatlı yapmak isteyenlerin vaz geçilmezi şüphesiz ki sirene tatlısı. Peki sirene tatlısı nasıl yapılır? Sirene tatlısı tarifi nedir? Sizler için hazırladık.

29.05.2019-13:03 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-11:27)

Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi arasında olan sirene tatlısı, hem çok kolay hem de çok lezzetli olmasıyla sofraların en çok aranan tatlıları arasında yer alıyor. Çok fazla uğraş gerektirmeyen sirene tatlısı, tuzsuz lor peyniri kullanılarak yapılır. Üzeri böğürtlen ve dondurma ile süslenen sirene tatlısını, isterseniz sade olarak da servis edebilirsiniz. İşte sirene tatlısı tarifi...

SİRENE TATLISI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

Hamuru için:

-250 gr tuzsuz lor peyniri

-2 yumurta

-1 su bardağı un

-1 su bardağı irmik

-1 çay kaşığı limon suyu

-Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için:

-4 su bardağı toz şeker

-5 su bardağı su

Üzeri için:

-Böğürtlen

-Vanilyalı dondurma

Hazırlanışı  

-Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Hamur için gerekli malzemeleri hamur yoğurma kasesine alın ve güzelce karıştırıp çok yumuşak bir hamur elde edin. 

-Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine aralıklı şekilde ceviz ebatlarında sıkın. 

-Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın. 

-Şurup kıvamına gelince soğumuş olan hamurların üzerine dolaştırın. 

-1-2 saat bekletin. Dondurma ve böğürtlenle birlikte servis edin.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR