En Saf Lezzet! Evde Yoğurt Nasıl Yapılır?

Bir çok insan artık içine katkı maddesi bulunmayan doğal yoğurt tüketmek istiyor bunun yolu da yoğurdunuzu sizin yapmanızdan geçiyor. Bu haberimizde sizde taş gibi yoğurt yapımının tarifini sunuyoruz.

28.11.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 28.11.2019-09:03)

Günümüzde artık her şeyin katkılı olması çok can sıkıcı bir durum haline gelmiş durumda çoğu insan yoğurdunu evinde kendisi yapmak istiyor, fakat taş gibi bir yoğurt elde edemeyebiliyorlar. Peki bunun formülü nedir? Evde yoğurdunuzu taş gibi nasıl yaparsınız?

MALZEMELER

1 litre süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam şeker
1 tutam tuz

YAPILIŞI

İlk olarak sütü tencerenin ağzı açık vaziyette orta ateşte kaynatın, kaynama başlayınca ocağın altını kısın ve 10-15 dakika daha kaynatın. Kaynayan süt çok değil biraz el yakacak dereceye kadar soğutulur. Bir kase içerisine maya olarak kullanılacak ve tercihen suyu alınmış damızlık yoğurt konur ve üstüne şeker ve tuz eklenip iyice karıştırılır.

Kaynayıp biraz soğumuş süt ile maya için hazırladığımız karışım çırpılır. Ve ardından tüm malzeme süte konulur. Yoğurdun mayalandığı tencerenin ağzı hava almayacak şekilde kenarlarından sıkıca kapatılır. Çift kat ve kalın bir bez ile sarmanızı öneririz. Tencere tamamen bezin içinde kalmalıdır. 4 saat sonra tencerenin üzeri açılıp kontrol edilir ve bir sorun yoksa hemen buzdolabına kaldırılır ve yaklaşık bir gün dinlendirilir. Ayrıca mayalanma süresinde yazın 5 saati geçirmeyin. Kışın 6 saat idealdir. Buzdolabında bir gün dinlenmesi, olgunlaşması ve suyunu çekmesi gerekmektedir. Şimdiden afiyet olsun...

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal