Dövmeli Alaca Çorbası Tarifi

Dövmeli alaca çorbası ile adeta bir çorbadan çok yemek hazırlayacak ve ziyafet sofralarında misafirlerinize sunabileceksiniz.

27.11.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-15:59)

Dövmeli alaca çorbası içindeki tahıllarla hem doyurucu hem lezzetli hem de şifa deposudur. İşte, dövmeli alaca çorbasının tarifi…

MALZEMELER

1 su bardağı buğday (dövme-aşurelik)

1 su bardağı nohut (haşlanmış)

Yarım su bardağı yeşil mercimek

1 adet orta boy soğan

3- 3,5 litre su

1 yemek kaşığı salça (biber&domates karışık)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru tarhun (damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)

Tuz

Karabiber

SOSU İÇİN

1 yemek kaşığı tarhun

Yarım çay bardağı zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Buğdayı 1 gece evvelinden sıcak su ile ıslatın ve sabaha dek yumuşaması için bekletin. Orta boy bir tencereye suyunu süzüp 1 su durulayıp buğdayları ve 3 litre suyu tencereye koyarak orta ateşte kaynatmaya başlayın. Soğanı küçük küçük yemeklik kesin. Buğdaylar yumuşamaya başlayınca haşlanmış nohutu, soğanı ve mercimekleri katarak orta ateşte pişirmeyi sürdürün. (Buğday sebebiyle yoğun bir kıvam almışsa yarım litre daha su katın.) Tereyağı, salça ve tarhunu ufak bir tavaya alıp 2 dakika boyunca orta ateşte kavurun. Kavurduğunuz baharatlı salçayı çorbaya katarak karıştırın ve 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Çorba kaynarken zeytinyağı ve tarhunu ufak bir tavada kızdırın. Çorbayı servis kaplarına koyun ve üstüne baharatlı yağ dolaştırarak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal