Faşistlerin Hedefinde Avrupa’nın En Büyük Camisi Var

Fransa’nın Strazburg şehrinde inşa edilen ve bittiğinde Avrupa’nın en büyük camisi olacak olan camiye hakaret ve tehdit dolu mektup gönderildi.

07.10.2021-12:35 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-13:47) Faşistlerin Hedefinde Avrupa’nın En Büyük Camisi Var

Fransa’nın Strazbur Şehrinde inşa edilen camiye bir mektup gönderildi. Mektubun başlığında “savaş ilanı” yazarken mektubun detayları tehdit ve hakaretlerle dolu. Mektubun devamını okuyan cami yetkilileri şaşkınlık ve tedirginlik yaratacak ifadelerle karşılaştı. Faşist ve İslamofobik hareketlerin ne ilki ne de sonu olan bu adımın devamının gelip gelmeyeceği de soru işareti.FRANSA CAMİ İSTEMİYOR

"Hazırlanın, camilerinizde daha önce benzeri görülmemiş saldırılara maruz kalacaksınız. Çok kalabalığız. İyi hazırlanın, intikam başlıyor"

FRANSA'DA İSLAM DİNİNE YER YOK!

İnşatın yapımını gerçekleştiren İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatına gönderilen mektupta aynı zamanda Fransa’da İslam dinine yer olmadığına da vurgu yapıldı. İnşaatı süren Eyüp Sultan Camine gönderilen imzasız mektupta müslümanların bir seçim yapmak zorunda olduğuna vurgu yapıldı. Mektupta ya İslamı ya da Fransa’yı seçersiniz diyen faşistler cami inşatının bittikten sonra müslümanların savaşa hazır olması gerektiğini söylüyor. Fransa ve İslam arasında seçim yapmak zorundasınız diyen faşist Avrupa’lılar aynı zamanda  Müslümanların İslamı seçeceğini bildiklerini de mektuplarına eklemişler. 

avrupa'da camii

"Müslümanların Fransa’yı değil İslamı seçeceğini biliyoruz. O halde Fransa’da ne işiniz var"

MÜSLÜMANLAR SALDIRILARA MARUZ KALACAK

İsimsiz ve imzasız olarak gönderilen mektupta dikkat çeken bir başka detay ise mektubu yazanların savurduğu hadsiz tehditler. Son zamanlarda Avrupa’da hızla yükselen İslamofobi ve yabancı düşmanlığının geldiği son nokta olan bu durum Avrupa’da yaşayan tüm azınlıkları tehdit ediyor. Bu tehdidi en fazla hisseden grup ise şüphesiz müslümanlar. Mektupta faşist grup kendilerinin çok kalabalık olduğunu ve  müslümanların ve camilerin daha önce benzeri olmamış saldırılara maruz kalacağını da ilan etmiş durumda. 

AVRUPANUN EN BÜYÜK CAMİSİ

“Hazır olun, ibadethaneleriniz daha önce hiç görmediğiniz saldırılara maruz kalacak. Çok kalabalığız, hazır olun, intikam alacağız.”

DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETTİLER

Milli Görüş Teşkilatları Bölge Başkanı Eyüp Şahin yaptığı açıklamada benzer tehditleri daha önce de gördüklerini benzer tehditlerin Avrupa’da yaşayan bir çok müslüman gruba yönelik yapıldığını hemen her etkinlik ve organizasyonda benzer tehditlerle karşılaştıklarını dile getirdi. Faşist gruplar sadece yazılı olarak değil aynı zamanda dijital ortamda da benzer tehditler savurmuşlar. Son yapılan tehdit derhal güvenlik güçlerine bildirilmiş ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması talep edilmiş durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal