Kanada'da İslamofobik Saldırının İlk Duruşması 21 Haziran'da! Irkçı Katil 2 Terör Suçundan Yargılanacak

Kanada'da Müslüman aileden 4 kişiyi öldüren ve 9 yaşındaki 1 çocuğu yaralayan ırkçı, birinci derece cinayet ve cinayete teşebbüsün yanı sıra 2 terör suçundan da yargılanacağı bildirildi.

15.06.2021-08:40 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-10:48) Kanada'da İslamofobik Saldırının İlk Duruşması 21 Haziran'da! Irkçı Katil 2 Terör Suçundan Yargılanacak

Kanada'nın Londra şehrinde 6 Haziran 2021 tarihinde islamfobik saldırıda Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldırımda yürüdükleri sırada ırkçı 20 yaşındaki Nathaniel Veltman otomobili ile çarpmış ve meydana gelen üzücü olayda aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetmiş ve 9 yaşında 1 çocukta yaralanmıştı.

Yaşanan bu olay ülkeyi derinden yaralamış ve bu kanlı saldırının sonrasında ilk kez 10 Haziran 2021 tarihinde hakim karşısına çıkan Veltman’ın yargılanmasına, 4 kişi için birinci derece cinayet, 1 cinayete teşebbüs ve kasten yaralama suçlamaları ile başlanmıştı.

2 TERÖR SUÇU DA EKLENDİ

20 yaşındaki Zanlı Veltman, tekrar yargılanmak üzere hakim karşısına çıktı.

Yayın yasağı getirilen yargılamalarda 20 yaşındaki ırkçı Veltman’a yöneltilen suçlamalara, Ceza Kanunu'nun 83. Maddesi uyarınca 2 terör suçunun da eklendiği bildirilirken, duruşmanın 21 Haziran 2021 tarihine ertelendiği bildirildi.

BİLİNEN BAŞKA BİR TEHDİT YOK

Londra polisi tarafınca yapılan açıklamada, suçlamaların ''terör suçları oluşturduğunu'' tespit edebilmek için RCMP, Kanada Başsavcılığı ve Kamu Savcılık Servisi’nin beraber çalıştıkları ifade edilerek, şu anda zanlı ile bağlantılı olarak vatandaşa yönelik bilinen yahut şüphelenilen başka bir tehdit olmadığı aktarıldı.

ÖLDÜRÜLEN AİLE ÜYELERİ SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI

Kanada'da ırkçı 20 yaşındaki Veltman tarafınca kasten öldürülen 4 aile üyelerinden 44 yaşındaki eşi Madiha Salman, 46 yaşındaki Salman Afzaal, 74 yaşındaki Talat Afzaal ve 15 yaşındaki Yumna Salman’ın 13 Haziranda düzenlenmiş olan cenaze töreni ile son yolculuklarına uğurlandı.

İslamfobik kurbanlar, cenaze törenin sonrasında London Müslüman Mezarlığı'nda defnedildi.

Meydana gelen üzücü saldırıdan yaralı kurtulan 9 yaşındaki Fayez Afzaal’ın ise tedavisinin tamamlandığı ve taburcu edildiği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal