İngiltere Başbakanı Boris Johnson: Kimse Çin'le Yeni Bir Soğuk Savaş İstemiyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO'ya atıfta bulunarak, "Bugün masanın etrafındaki hiç kimsenin Çin'le yeni bir soğuk savaşa girmek istediğini düşünmüyorum." dedi.

14.06.2021-21:27 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-21:27) İngiltere Başbakanı Boris Johnson: Kimse Çin'le Yeni Bir Soğuk Savaş İstemiyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO Zirvesi’nde Belçika'nın başkenti Brüksel'de açıklamalarda bulundu.  Doğu Asya bölgesinin NATO için "yeni bir stratejik düşünce" konumunda olduğunu ancak aynı zamanda katılım için olanaklar sağlanacağını belirtti.

Boris Johnson, "Bugün masanın etrafındaki hiç kimsenin Çin'le yeni bir soğuk savaşa girmek istediğini düşünmüyorum." ifadelerine yer verdi.

''İNGİLTERE TARAFINDAN SON DERECE HAYAL KIRIKLIĞI''

Rusya'yla ilişkiler hakkında da açıklamalar yapan Johnson, ilişkilerin gelişeceğinden her daim umudunun var olduğunu fakat şu ana kadar İngiltere tarafından son derece hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de zirve için NATO karargahına geldiğinde açıklamada, "Çin ile fırsatlar var. Çin ile iklim değişikliği ve silahların kontrolü konusunda çalışmalıyız ancak Çin'in askeri güçlenmesi, artan etkisi ve zorlayıcı tavırları da güvenliğimiz bakımından bazı sınamaları ortaya koyuyor. Bunlara İttifak olarak birlikte eğilmeliyiz." ifadelerine yer vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal