Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Rus-Amerikan İlişkileri ABD’deki İç Siyasi Mücadeleye Kurban Edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus-Amerikan ilişkilerinin ABD’deki iç siyasi mücadeleye kurban edildiğini söyledi.

14.06.2021-21:01 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-21:01) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Rus-Amerikan İlişkileri ABD’deki İç Siyasi Mücadeleye Kurban Edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile 16 Haziran’da İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştireceği görüşmenin öncesinde Amerikan NBC kanalında güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya ve ABD arasındaki ilişkilere ele alan Putin, ABD ile birçok alanda çalışmaya açık olduklarını ifade ederek, "Uluslararası ilişkilerde istikrar ve öngörülebilirlik en önemli değer. Amerikan ortaklarımız tarafından geçen yıllarda bu konuda bir şey göremedik" dedi.

RUS-AMERİKAN İLİŞKİLERİ ABD'DEKİ İÇ SİYASİ MÜCADELEYE KURBAN EDİLDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Rusya’yı seçimlere karıştığını ve siber saldırı gerçekleştirmek ile suçlu tuttuğuna dikkat çekerek, "Rus-Amerikan ilişkileri son yıllarda ABD’deki iç siyasi mücadeleye kurban edildi." şeklinde konuştu.

ABD'YE TEKLİFTE BULUNDUK REDDETTİ

Geçmişte, ABD’ye siber alanda birlikte çalışmak için teklifte bulunduklarını anımsatan Putin, ABD’nin bu teklife hayır dediğini belirterek, şu sözleri ekledi:

"Kimsenin birbirinin iç siyasi süreçlerine müdahale etmemesi gerekiyor. Ne ABD’nin Rusya'nın ne de Rusya’nın ABD'nin iç hayatına müdahale etmemesi lazım. Dünyadaki tüm ülkelerin halklarına barış içinde gelişmesine fırsat vermek gerekiyor. Kriz durumlarının, dışarıdan müdahale olmadan halk içinde çözülmesi gerekiyor ancak ABD yönetimi için bu çağrı, pek bir şey ifade etmiyor. ABD yönetiminin yine de diğer ülkelerdeki iç süreçlere müdahale edeceğini düşünüyorum. Bu süreç artık çok zor şekilde durdurulabilir, çünkü çok hızla yürüyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal