Polonya Dışişleri Bakanı: Türkiye, ABD ve Polonya İçin Kilit Bir Müttefiktir

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, NATO ve Avrupa'nın Türk müttefiklerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

14.06.2021-18:51 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-18:19) Polonya Dışişleri Bakanı: Türkiye, ABD ve Polonya İçin Kilit Bir Müttefiktir

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Polonya'nın Rzeczpospolita gazetesine verdiği söyleşi sırasında Türkiye'nin Avrupa ve NATO için önem taşıdığını, ifade etti.

'TÜRKİYE HEM ABD HEM DE POLONYA İÇİN BİR MÜTTEFİKTİR'

ABD Başkanı Joe Biden'ın planlanı olan tek yüz yüze görüşmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olduğuna dikkat çeken Rau, şunları söyledi:

'Türkiye hem ABD hem de Polonya için kilit bir müttefiktir. Bunun kanıtlarından biri de Başkan Biden'ın Brüksel'de yapılacak NATO zirvesi için planlanan tek ikili görüşmesinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme olmasıdır. ABD, Afganistan'dan çekilirken, bu çekilmenin gözetimi Türk ordusu tarafından yapılıyor. Şunu da unutmamak gerekir ki Türkiye, özgür dünyanın savunması için gerekli bir müttefiktir. Askeri yönetim altında olduğu zamanlarda bile bir NATO üyesi olarak güvenilirliği konusunda hiçbir şüphe duyulmadı. Bugünkü Türkiye demokratik bir ülke olurken, durum da farklı değildir. NATO ve Avrupa'nın Türk müttefiklerine ihtiyacı vardır.'

'RUSYA KOMŞULARINA KARŞI AGRESİF BİR SİYASET YAPIYOR'

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, bölgesel ve küresel gelişmelerle alakalı şu açıklamaları yaptı.

Baltık Denizi'nden geçecek Rus doğal gazını Avrupa'ya gönderecek olan Nord Stream 2 projesini inşa eden şirketlere ABD'nin yaptığı yaptırımdan cayması haberini basından öğrendiğini söyleyen Rau, 'Amerikalı müttefiklerimiz, bu kararın sonuçlarına dünyanın en çok maruz kalacak olan bölgesi ile müzakere için vakit bulamamışlardır.' dedi.

Bu projenin Ukrayna, Polonya ve diğer NATO ile Orta Avrupa ülkeleri için askeri riskin artacağı yönünde konuşan Rau, Rusya'yı komşularına karşı agresif bir siyaset yapmakla suçladı.

'POLONYALILAR BELARUSLULARI DESTEKLEMEK İÇİN BİRLEŞMELİ'

Rau, Belarus'taki gelişmelerle ilgili de değerlendirmeler yaparak, "Polonyalılar, Belarus demokrasisini, kendi hayatlarını ve sevdiklerini tehlikeye atan cesur Belarusluları desteklemek için birleşmeli, bu sayede Belarus halkı demokrasi hakkını kazanabilir" ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal