Kanada'da İslamofobik Saldırı! Aynı Aileden 4 Ölü, 1 Yaralı!

Kanada'da Müslüman aileden 5 kişiye kaldırımda yürüdükleri sırada bir şahısın İslam düşmanlığı yüzünden bilerek ezmesi sonucunda aile üyelerinden 4’ü öldü. 1 çocuk ise yaralandı.

08.06.2021-08:37 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-08:37) Kanada'da İslamofobik Saldırı! Aynı Aileden 4 Ölü, 1 Yaralı!

Kanada’nın Ontario kentine bağlı olan London şehrinde dün yerel saatle 20.40’da Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldırımda yürümekte oldukları sırada islam düşmanı bir adam tarafından katledildi.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sürücünün otomobilini ailenin üzerine sürmesiyle meydana gelen çarpmanın da etkisiyle aile üyelerinden 2’si kadın toplam 4 vatandaş hayatını kaybetti ve 1 çocuk da yaralandı.

Yaşanan İslam düşmanlığı saldırısın da ağır yaralanan çocuğun hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Olayı birebir görenler ise, saldırının sonrasında olay yerinden hızla kaçmaya çalışan siyah bir araç olduğunu ifade ederken, 20 yaşındaki erkek sürücü olay yerinden 7 kilometre uzaklıkta bir alışveriş merkezinin otoparkında polis ekipleri tarafından yakalandı.


İSLAMOFOBİK NEDENLE YAPILMIŞ OLABİLİR

London Polis Teşkilatından Dedektif Paul Waight gazetecilerle gerçekleştirdiği basın toplantısında ise, ''Bunun planlı ve önceden tasarlanmış, nefret güdümlü bir eylem olduğuna dair kanıtlar var. Bu kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındıklarına inanılıyor'' ifadelerine yer verdi.

Olaya dair soruşturmanın sürdüğünü ifade eden London Polis Teşkilatından Dedektif Paul Waight, saldırganın 4 birinci derece cinayet ve 1 cinayete teşebbüs ile suçlandığını duyurdu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal