ABD Güvenlik Danışmanından Cumhurbaşkanı Erdoğan Biden Görüşmesine Dair Çarpıcı Açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Başkanı Biden'ın görüşmesinde; Doğu Akdeniz, İran, Suriye, Karabağ ve Afganistan konularının masaya yatırılacağını ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ifade etti.

08.06.2021-08:12 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-15:18) ABD Güvenlik Danışmanından Cumhurbaşkanı Erdoğan Biden Görüşmesine Dair Çarpıcı Açıklama!

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin gerçekleştiği rutin basın toplantısına Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, konuk oldu. Joe Biden'ın 10 Haziran 2021 tarihinde başlanması planlanan Avrupa gezisinin detaylarına açıklık getirdi ve gazetecilerin sorularını da yanıtlamayı ihmal etmedi.

DOĞU AKDENİZ, SURİYE, İRAN, DAĞLIK KARABAĞ GİBİ BÖLGESEL KONULAR ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın 14 Haziran 2021 tarihinde Brüksel'deki NATO Zirvesi dahilinde yapılması planlanan ikili görüşme hakkında açıklamalardı bulundu. 

Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake  Sullivan, ''İki liderin, Doğu Akdeniz, Suriye, İran, Dağlık Karabağ gibi bölgesel konularda geniş ve kapsamlı bir ajandaları olacak.'' ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin ise Afganistan'daki müzakereler ve diplomasi konusunda oynayacağı rolün de görüşmede gündeme geleceğine dair de açıklamalarda bulunan Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, iki ülkenin farklılaştığı konu başlıklarının da toplantıda masaya yatırılacağını ifade etti.

SULLİVAN: BAŞKAN BIDEN, DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake  Sullivan, ''Başkan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok iyi biliyor ve bu iki isim birbiriyle epey zaman geçirdi. Biden ve Erdoğan, ilişkilerin tüm boyutlarını gözden geçirmek için bu fırsatı değerlendirmeyi dört gözle bekliyor.'' açıklamalarında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal