Türkiye, Ermenistan'ın Azerbaycan’a Yönelik Saldırısına Tepki Gösterdi

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Ermenistan'ın, Azerbaycan’a saldırısına tepki gösterilerek, 'Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz.' denildi.

13.07.2020-07:51 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-08:37) Türkiye, Ermenistan'ın Azerbaycan’a Yönelik Saldırısına Tepki Gösterdi
Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamada, Ermenistan’ın saldırgan milliyetçilik görüşünün yeni bir tezahürü olan bu fiilin Azerbaycan tarafından geri püskürtülmüş olmasının, saldırganlığın karşılıksızkalmayacağının açık bir göstergesi olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, Ermenistan’ın uluslararası toplumun ilgisini Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ ve etrafında senelerdir devam ettirdiği hukuk dışı işgalden başka yerlere çekmek ve aynı zamanda ihtilafa yeni boyutlar kazandırarak siyasi çarenin önünü kapatmak için başvurduğu bu girişimlerin netice alamamaya mahkum olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, Ermenistan’ın saldırganlığını üstünü kapatma gayretinin uluslararası camiadan da hiçbir şekilde kabul görmemesini dilediği aktarılarak, şu ifadeler kullanıldı:

'Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecektir.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal