Dışişleri Bakanlığı'ndan PKK'lıların Avusturya'da Gösteri Düzenlemesine Tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasında, "Söz konusu gösteriler aracılığıyla terör örgütü PKK propagandasına müsaade edilmesi, terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına göz yumulması ve ülkemizin hedef alınması asla kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

29.06.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-08:59) Dışişleri Bakanlığı'ndan PKK'lıların Avusturya'da Gösteri Düzenlemesine Tepki

Dışişleri'nden, Avusturya'da PKK yanlıları tarafından gösteriler yapılmasına tepki gösterilerek bu gösterilere izin verilmesine, "Söz konusu gösteriler aracılığıyla terör örgütü PKK propagandasına müsaade edilmesi, terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına göz yumulması ve ülkemizin hedef alınması asla kabul edilemez." açıklaması yapıldı.

Bakanlıktan gelen yazılı açıklamada, Avusturya'nın başkenti Viyana'da birkaç gündür peş peşe PKK yandaşları aracılığıyla gösteri gerçekleştirdiği bildirilerek, "Terör örgütü PKK ve yandaşları tarafından birkaç gündür üst üste gösteriler düzenlenmesi, terörle mücadelede gösterilen samimiyetsizliğin yeni bir tezahürü olmuştur." denildi.

Türkiye'nin terör örgütüne karşı başarılı operasyonlar yapıldığının altı çizilen açıklamada, Avusturya emniyet güçlerinin müdahalesiyle bir takım Türklerin yaralanması ve Türklerin bazı iş yerlerinin hasar alması kınandı.

Açıklamada, Türkiye hudutları içerisinde ve sınır ötesinde örgüte karşı gerçekleştirilen operasyonlarda ciddi neticeler aldığına işaret edilerek, "Söz konusu gösteriler aracılığıyla terör örgütü PKK propagandasına müsaade edilmesi, terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına göz yumulması ve ülkemizin hedef alınması asla kabul edilemez. Türkiye’nin sınırları içerisinde ve sınır ötesinde terörle kararlı mücadelesinde elde ettiği somut sonuçların önemi bu manzara karşısında daha iyi anlaşılmaktadır. Yürüttüğümüz başarılı operasyonlar sonucunda can çekişen terör örgütü PKK’ya destek vermeye yönelik bu gayretler beyhudedir." açıklaması yapıldı.

Avusturya makamlarının Avrupa Birliği aracılığıyla terör örgütü olarak bilinen PKK'yla layıkıyla mücadele etmeye çağrıldığı açıklamada, aynı zamanda konunun popülist siyasete malzeme yapılmaması da talep edildi.

Kamu düzeninin temin edilmesi ve şiddetin önüne geçilmesi için terörle gereken şekilde mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "PKK iltisaklı grupların Viyana’da dört gün üst üste gösteri düzenlemelerinden, ayrıca Avusturya güvenlik güçlerinin Türk gençlere şiddet uygulamasından duyduğumuz endişeyi bildirmek üzere Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza davet edilecektir." denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal