Kapalı Maraş Sene Sonunda Açılıyor

KKTC idaresi, Türkiye'den gelen destekle sene sonuna kadar Kapalı Maraş'ı açmayı hedefliyor. Bölgenin turizme kazandırılması oldukça kazanç sağlayacak.

06.08.2020-10:08 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-10:13) Kapalı Maraş Sene Sonunda Açılıyor

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye'ye giderek üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Başbakan Tatar, 46 senedir kimsenin giremediği Kapalı Maraş'la alakalı yapılacak çalışmaları anlattı.

HEDEF:SENE SONU AÇILIŞ

46 senedir kapalı olan bölgenin turizme kazandırılması için faaliyetlerin bir evvel önce başlayacağını dile getiren Tatar, hedefin sene sonu olduğunu söyledi.

YUNAN-RUM RAHATSIZ

Yunanistan ile Rum idaresinin tepkiyle karşıladığı bu adımlara rağmen; Türkiye, KKTC idaresine destek verecek.

İMAR VE ALTYAPI

Kapalı Maraş'ta koronavirüs salgını sebebiyle askıya alınan çalışmalara hız katılacak. Kentin imarı için özel bir faaliyet yapılacak, altyapı düzeni komple yenilenecek.

RUM VE İNGİLİZLERİN MAL VARLIĞI

Türkiye gazetesinde yer alan berine göre; aynı zamanda kentte yapılan envanter çalışmasında gayrimenkullerin büyük kısmının KKTC’deki vakıflara ait olduğu tespit edildi. Maraş’ta Rum ve İngilizlere ait turistik otel, konutlar ve arsalar da yer alıyor. Maraş’ın açılması sürecinde varlıkların sahip ile mirasçılarından KKTC’deki Taşınmaz Mal Komisyonuna müracaat etmeleri talep edilecek. AİHM’in onay verdiği komisyon, mülkiyet davaları için iade, takas veya tazminat kararı veriyor. Maraş’ta işletmesi olan İngiliz, ABD ve Alman firmalarına da aynı çağrı yapılacak, imara destek karşılığı malları geri verilebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal