KKTC'den Kapalı Maraş Açıklaması: Son Aşamaya Gelindi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ile Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş’ın KKTC idaresi altında açılması politikasının kurulan bir komisyonla hareket ettiğini ve son etaba gelindiğini kaydetti.

02.07.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-17:42) KKTC'den Kapalı Maraş Açıklaması: Son Aşamaya Gelindi
Türk Ajansı Kıbrıs'ta (TAK) yer alan habere göre Özersay, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i misafir oldu.

Kapalı Maraş, Gazimağusa ile coronavirüs pandemisiyle alakalı hususların masaya yatırıldığı müzakerede Özersay, Maraş’ın KKTC idaresi altında açılması politikasının kurulan bir komisyonla hareket ettiğini ve bu süreçte son etaba gelindiğini belirtti.

Özersay, Maraş'la alakalı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile imza atılan protokol kapsamında alandaki faaliyetlerin de son noktada olduğunu belirtti.

MARAŞ AÇILIMI

KKTC'de 2019'da 18 Haziran tarihindeki Bakanlar Kurulu toplantısında 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması hususunda adım atılarak uzman ekiplerle bilimsel envanter çalışması gerçekleştirmesine karar verilmişti.

Temmuz ayında bölgede yapılan ilk envanter faaliyetine Özersay da katılım sağlarken KKTC Başbakanı Ersin Tatar da tetkikler yapmıştı.

En son olarak Türkiye Barolar Birliği tarafından (TBB) 15 Şubat tarihinde Maraş'ta "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı Toplantısı" yapılmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal