46 Sene Sonra Kapalı Maraş'ın Açılması İçin İlk Somut Adım

Kuzey Kıbrıs’ın hayalet kenti Maraş'ın açılması için Türk kurulu bölgeye gidecek.

13.02.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-12:37)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye, Kapalı Maraş bölgesinin açılması için yeni bir süreç başlatıyor.

Rumların ve Yunanistan'ın her fırsatta açılmaması için gayret gösterdikeri Maraş için ilk somut hareketine geçiş yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı" konulu yuvarlak masa görüşmesi için Maraş'a gidecek.

Türkiye Barolar Birliği'nin gerçekleştirdiği, hukuki ve siyasi sürecin ele alınacağı görüşme, Kapalı Maraş'ta düzenlenecek.

46 SENE SONRA İLK SOMUT ADIM

Bölge, 1974'ten sonra ilk defa üst düzey bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. 15 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek toplantı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için Kapalı Maraş'ın açılması sürecinde ciddi kararların verileceği bir görüşme mahiyeti taşıyor. Görüşmede bir sıra karar verilmesi, Kapalı Maraş için bir yol haritasının ortaya konması isteniyor.

Görüşmeye KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, diplomatlar, akademisyenler, turizm ve ticaret temsilcileri katılım gösterecek

10 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPILACAK

Gazimağusa'nın güneyinde bulunan Maraş, 1974 evvelinde bölgenin uluslararası turizm odağıydı.

BM Güvenlik Konseyi hükmüyle yerleşime kapatıldı. Bölgenin eski zamanlarına dönmesi için neredeyse 10 milyar dolarlık yatırım gerektiği hesaplanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal