Fransız Büyükelçisi: Fransa Müslüman Bir Ülkedir

Fransa'nın Stockholm Büyükelçisi Etienne de Gonneville, Fransa'nın Müslüman bir ülke oluğunu öne sürdü.

28.10.2020-08:50 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-09:30) Fransız Büyükelçisi: Fransa Müslüman Bir Ülkedir
Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'ı ve Müslüman ülkelerini hedef alan açıklamaları İslam dünyasında oldukça tepki topladı. Son olarak, Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürün duvarlara yansıtması saygısızlığın sınırını oldukça aştı.

Tüm bu olanların ardından Müslüman ülkelerin tepki olarak Fransa’ya karşı boykot başlatmasını beraberinde getirdi. Müslüman ülkelerin boykot kararı Fransızları oldukça kaygılandırdı. İsveç kamu televizyonunda yayınlanan Agenda programına konuk olan Fransa'nın Stockholm Büyükelçisi Etienne de Gonneville, 'Fransa Müslüman bir ülkedir. İslam Fransa'nın neredeyse en büyük dinidir. 4 ile 8 milyon arasında Müslüman Fransız var. Önce Müslümanlar bizi dinler' diye konuştu.

FRANSIZ BÜYÜKELÇİDEN KAÇAMAK YANITLAR

İsveçli spikerin, Büyükelçi Gonneville'ye 'O zaman onlar sizden ne istiyor?' ifadeleriyle yönelttiği sorusuna sinirlenen Fransız Büyükelçi, 'Lütfen sözümü kesmeden dinleyim anlatacağım' sözleriyle sert yanıt verdi.

Fransız Büyükelçi Etienne de Gonneville, normal Müslümanlarla saygılı davrandıklarını radikal Müslümanları eleştirdiklerini dile getirdi. Bu yanıtın üzerine spiker, 'Bildiğim kadarıyla Müslümanların peygamberi radikal değildi, ılımlı bir kişiydi, neden karikatürlerini radikal biri gibi yayınlıyorsunuz' sorusuna kaçamak cevap verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal