ABD Seçim Anketlerinde Donald Trump Önde Görünüyor

Cumhuriyetçilerin adayı Trump, aylar sonra yapılan ankette Demokrat rakibi Biden'ın önüne geçti. ABD'de 46. başkanlık seçimleri 3 Kasım'da gerçekleştirilecek

27.10.2020-21:02 - (Son Güncelleme: 28.10.2020-03:28) ABD Seçim Anketlerinde Donald Trump Önde Görünüyor

Demokratların adayı Joe Biden başkanlık koltuğunu Cumhuriyetçilerden geri almayı hedeflerken, mevcut Başkan Donald Trump ise 4 yıl daha ABD Başkanı olarak devam etmek istiyor.

'BİDEN ÖNDE GÖRÜNÜYORDU'

Seçimlerle ilgili ABD'de yapılan anketlerde uzun bir süredir Joe Biden açık ara önde görünüyordu. Ancak son ankete göre, Donald Trump, rakibini az bir farkla geride bıraktı.

TRUMP, BIDEN'IN ÖNÜNE GEÇTİ
Amerikan medyasında son çıkan anket sonuçlarına göre , Trump'ın oyu yüzde 48 olarak kaydedilirken, bu oran Biden için yüzde 47 oldu.

'SEÇİMLERDE KARARSIZLARIN ORANI YÜZDE 2'

Ankete katılanların yüzde 3'ü başka bir adaya oy vermek istediğini dile getirirken, yüzde 2 ise kararsız olduğunu bildirdi. Trump'ın başkanlık görevi performansını yüzde 52'nin onayladığı, yüzde 46'nın ise olumsuz yönde görüş paylaştığı aktarıldı.

'BİDEN TÜRK KARŞITI SÖYLEMLERLE ÖN PLANA ÇIKIYOR'

3 Kasım'da gerçekleştirilecek Amerikan başkanlık seçimlerinde Donald Trump ile yarışacak olan Joe Biden, Türk ve İslam karşıtı söylemleriyle ön plana çıkıyor. Son olarak Azerbaycan ve Ermenistan arasında gerçekleşen çatışmalarla ilgili olarak Biden, Ermenistan'ı destekleyen açıklamalarda bulunmuş, 1915 olayları ile ilgili sözde soykırım iddialarını tanıyacağını belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal