Covid-19 Virüsünün Türkiye Ekonomisi ve Dünya Ekonomisi Üzerindeki Olası Etkilerini

Covid-19 virüsünün Türkiye ekonomisi ve dünya ekonomisi üzerindeki olası etkilerini incelediğiniz zaman ne derece kapsamlı bir etkiye sahip olduğunu siz de fark edeceksiniz. Özellikle maddi ve psikolojik bağlamda bazı kesimlerde büyük yıkımlar meydana getirmiştir. Detaylı bilgiler haberimizin içeriğinde…

09.06.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-14:34) Covid-19 Virüsünün Türkiye Ekonomisi ve Dünya Ekonomisi Üzerindeki Olası Etkilerini

Ekonomik Etkiler Ne Yönde?

Ekonomik yönden incelemeler yaparsanız temel sorunların şu hususlardan kaynaklandığını görebilirsiniz;

  • Salgın her kademede ekonomileri etkilemiş olsa da dar gelirlinin bu dönemden çok daha büyük bir zararla çıktığı ortada.
  • Özellikle yevmiye usulü çalışan kişilerin ya da asgari ücretle çalışırken isini kaybeden kişilerin direkt olarak geçim konusunda yardıma muhtaç bir hale geldiğinin de belirtilmesi gerekiyor.
  • Sadece dar gelirlilerin değil aynı zamanda küçük işletme sahibi olan girişimcilerin de bu konuda sıkıntı yaşadığı belirtilmelidir.
  • İşletmelerin pandemi süreci ile kapalı kaldığı süre kapsamında nasıl sonuçların ortaya çıkacağı merak edilmeye devam ediyor.

Bu detaylar ekonomilerin beklenmeyen salgınlara ya da felaketlere karşı ne derece hassas ve kırılgan olduğunu bir kere daha ispat etmiştir. Ülkelerin ekonomik manada inceleme yapması ve beklenmedik durumlara karşı ekonomik yardım esnekliğinin bir kademe daha üst seviyeye çıkarılması gerekiyor.

Ülkemizde Etki Derecesi Nedir?

Covid-19 virüsünün Türkiye ekonomisi ve dünya ekonomisi üzerindeki olası etkilerini incelediğiniz zaman özellikle ülkemizin bu bağlamda dünyanın diğer ülkelerine göre bir kademe daha az etkilendiğini görebilirsiniz. Bunun temel sebebi sağlık imkanlarının daha geniş biri kitleye hitap etmesi ve halk içi dayanışmanın diğer ülkelere göre daha yüksek seviyede olmasıdır. Bu unsurları bir kenara bırakmak söz konusu değildir. Özellikle hazırlanan son yardım çalışmaları ile işsiz kalan kişilere gerekli olan tüm nakit yardımın ve besin yardımının da eksiksiz bir biçimde verildiği fark ediliyor!

Maddi Yardımlar

İşini kaybeden ya da salgın döneminde geçinmek konusunda zorluk yaşayan kişilere 2 kere olmak üzere 1000er TL yardım yapılmasına karar verilmiştir. Bu yardım karşılıksız olarak sunuluyor. Gerekli olan başvuruların e-devlet üzerinden tamamlanması yeterli olacaktır. temas oranının minimum seviyeye indirilmesi için tüm başvuruların olabildiğince online şekilde yapılmasına büyük önem verilir.

İşçi Çıkarma Yasağı Sonrası Durum Ne Olacak?

Covid-19 virüsünün Türkiye ekonomisi ve dünya ekonomisi üzerindeki olası etkilerini analiz ederken ülkemizde koyulan bazı yasaklar da dikkat çekiyor. Salgın sebebi ile işçi atılmalarının engellenmesi için uygun alt yapı oluşturulmuştur. Bu noktada işçi çıkarma yasağı büyük ses getirmiştir. İşçi çıkarma yasağını kapsayan 3 aylık sürenin dolmasının hemen sonrasında hangi işletmenin kaç adet işçi çıkaracağı ise merak edilmeye devam ediyor. İşçi çıkarma yasağından sonrasında işsizlik oranının yüzde kaç olacağı da uzmanlar tarafından en merak edilen detaylar arasında bulunuyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal