Covid-19 ve Türkiye

Covid-19 ve Türkiye gelişmeleri hakkında tüm güncellemeleri sizin iiçiin yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye’de meydana gelen salgın gelişim ve yayılım haritası, uzman yorumları ve ekonomik değişimleri sizin için bir araya getirdik.

09.06.2020-14:02 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-13:55) Covid-19 ve Türkiye

Salgının Yayılma Hızı Ne Durumda?

Covid-19 ve Türkiye seçeneklerine bakıldığı zaman özellikle yayılım hızının son bir ay içerisinde büyük biri azalma gösterdiği fark ediliyor. Bu konuda derlediğimiz detaylar;

  • Salgının yayılım hızının genel olarak yurtdışından gelen kişiler ile başladığı fark ediliyor.
  • Önlemlerin en üst seviyede alınmasına rağmen belirli biri sürede ülkeye gelen ve karantina kurallarına uymayan kişilerin büyük sıkıntı yarattığı fark edilmektedir.
  • Genel olarak salgının merkez ili İstanbul’dur. Hatta İstanbul’un salgının Wuhan’ı olduğu dahi dile getirilmektedir. Bu olumsuz biri tanımlama değildir. Salgının ortaya çıktığı merkez olmasına rağmen alınan sert önlemler ile beraber Wuhan’ın en hızlı temizlenen ve iyileşme oranının da en yüksek olduğu noktalardan biri olduğu belirtilmelidir.
  • Salgının üstesinden gelmek için sert önlemler alan ve halk ile iş birliği içerisinde çalışan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Son ana kadar hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği ülkemizde alınan bu tedbirlerin sonunda meyvelerini vermeye başladığı fark ediliyor.

Dünyada salgın ile mücadele eden diğer ülkelerin durumları ile kıyaslandığı zaman ülkemizin genel durumunun görece daha iyi bir seviyede olduğu fark ediliyor.

Salgın İçin Nasıl Bir Tedavi Sistemi Uygulanıyor?

Covid-19 ve Türkiye tedavi sisteminin global manada ses getirdiği fark ediliyor. Kişilerin özellikle salgın için temel tedavi aşamasında farklı ülkelerde yoğun bakımda uygulanan tedavinin ülkemizde direkt olarak serviste uygulandığı ve oldukça olumlu sonuçlar aldığının da dile getirilmesi gerekir.

Salgın için uygulanan bu tedavi protokollerinin ve iyileşme seyrinin diğer ülkeler tarafından talep edildiği ive ülkemizin de örnek olma yolunca emin adımlar ile ilerlediği fark edilmektedir. Hastane sayısının yeterliliği ve salgında her hasta olan kişiye yatacak bir oda sağlanması ve yoğun bakım servislerinin yeterli olması ülkemizin bu salgından daha az yara alarak kurtulması için harika seçeneklerden biri tanesi olmuştur.

Salgının Ekonomik Etkileri Ne Boyutta?

Salgının ekonomik boyutunun özellikle orta gelir seviyesinde ve düşük gelir seviyesinde olan kişileri yakından etkilediğinin belirtilmesi gerekiyor. Salgının ekonomik boyutunun incelenmesi durumunda şu temel hususlar fark ediliyor.

  • Salgının hem yeni açılan işletmeleri hem de bu işletmelerde çalışan kişilerin maddi durumlarını alt üst ettiği biliniyor.
  • Salgının ekonomik boyutundan en çok etkilenen kişiler yevmiye usulü çalışan ya da asgari ücret ile geçinen aileler olmuştur.
  • Bu ailelere ve çocuklarına yardım sürdürülecektir.
Bu sorunların ortadan kaldırılması için kişilere 2 defa olmak üzere 1000 TL değerinde yardım yapılacağı dile getirilmiştir. Bunun hemen sonrasında koliler ile yardımların yapılacağı da eklenmelidir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal